onsdag 26 april 2023

Tyst savann - SIGBJØRN MOSTUE

Efter att ha pensionerat sig från yrket som specialsoldat i en antiterrorism-enhet söker Even Stubberud nu ett nytt liv i Kenya. Han har en önskan om att göra bot för den brutalitet han utövat under sin tidigare karriär genom att utbilda viltvårdare på savannen och därmed bidra till att förhindra den skoningslösa slakten av elefanter och annat djurliv.
Det ska dock visa sig att det är starka krafter som ligger bakom tjuvjakten - med förgreningar till en av världens mäktigaste nationer. Samtidigt kontaktas Stubberud av sin tidigare chef - Elna Husøy, som leder Försvarets underrättelsetjänst om en allvarlig situation i Norge. Stubberuds liv blir inte enklare när han startar en personlig vendetta i Nairobi, som hotar att kasta in Norge i en diplomatisk mardröm. Det tycks bara finnas en utväg: Even Stubberud måste dö.




Det här är uppföljaren till den internationella succén Himlen ska gråta blod

»En rasande thriller som cirkulerar samtida frågor som politiska spänningar i Afrika men även den akuta klimatkrisen och artdöden. Mostue skriver en lättläst och effektiv prosa med god koll på dramaturgi och en stundtals filmisk stämning i miljöbeskrivningarna.« Kajsa Bellander, BTJ
Jag hade höga förväntningar på den här uppföljaren, då jag var smått överväldigad av del ett, Himlen ska gråta blod. 
Tyst savann är en intensivt spännande thriller som berör en av vår tids största katastrofer: naturen som försvinner.
Tyvärr tycker jag inte att den här nådde hela vägen fram men den är ändå väl värd att läsa och har ett mycket intressant budskap men innehåller för mycket politik för min smak.


Titel: Tyst savann
Författare: Sigbjörn Mostue 
Utgiven avModernista 
Ljudbok: Thomas HAnzon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar