söndag 2 april 2023

Snabba frågor med Angela Rizzo


 
Bild:  Helena Bengtsson



Vem är du? Beskriv dig med tre ord

  • Vetgirig
  • Kreativ
  • Ihärdig

Vilken bok / böcker har du skrivit?
Min debutroman, Hjärtat talar grekiska, kom ut som fysisk bok och e-bok 220426 och som ljudbok 230222.


Vilken genre skriver du i?

Relationsdrama med heta inslag. Feelgood-romance


Berätta lite om din bok
Hjärtat talar grekiska är en passionerad och romantisk feelgoodroman om hur man bland gröna olivlundar och soliga sandstränder kan finna sin familj, sitt livs kärlek och sig själv.

Handling: Maria blir ombedd att återvända till den grekiska ö där hon tillbringade sin barndoms somrar. Hon minns gemenskapen i hennes stora grekiska släkt med den excentriska men kärleksfulla mormodern i spetsen. Men platsen påminner också om traumat efter moderns bortgång då samma släkt bröt all kontakt med Maria och hennes pappa utan att hon förstått varför. Maria återförenas motvilligt med sin familj och blir snart varse att med gemenskap och tillhörighet följer inte bara trygghet och mening – utan även ansvar och krav. När hon möter kärleken tillåter hon sig för första gången att lägga förnuftet åt sidan och kasta sig handlöst in i en passionerad relation som låter henne utforska sin lust och sin kvinnlighet. Men när en tragisk olycka inträffar finner hon sig plötsligt indragen i ett äkta grekiskt drama …


Varför började du skriva böcker?

Jag har alltid tyckt om att uttrycka mig i alla modaliteter som att måla, skulptera, handarbeta, dansa och spela teater men tryggast har jag varit med skrivandet som för mig har varit ett sätt att bearbeta upplevelser. När min partner erbjöds ett arbetskontrakt på Manhattan fick jagen möjlighet att äntligen skriva den där boken jag drömde om. Jag bestämde mig snabbt för att projektet skulle vara lustfyllt och med så lite begränsande regler som möjligt. Det visade sig vara roligare än jag kunnat drömma om och när jag väl började skriva fick huvudpersonerna eget liv och i mitt huvud trängs nu karaktärer om att få sin historia berättad.


Var hittar vi din bok om vi vill köpa den?
  • Hos internetbokhandeln såsom Bokus/Adlibris/ Hoi publishing.
  • På Storytel och andra streamingtjänster.
  • Man kan också beställa ett signerat exemplar på min hemsida: angelarizzoforfattare.com

Någon ny bok på gång? Kan du berätta något om den?
Nu arbetar jag för fullt med roman nummer två i romanserien om vännerna på den grekiska ön. Den har arbetsnamnet Konsten att förlåta och handlar om medelålders Anna, som du lär känna i Hjärtat talar grekiska, och Fredrik och hur de stapplande och trevande försöker nå fram till varandra efter trettio års olösta konflikter och sårade känslor.
Därutöver ska jag bidra med ett par noveller till två olika antologier som kommer ut senare i år.

Vilka är dina tre tips på böcker som vi inte får missa att läsa?

  1. Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker
  2. Bortom Stjärnan av Elisabet Nemert
  3. Förlåtelse : den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld av Desmond Tutu och Mpho Tutu

Berätta om en dold talang du har!
Jag virkar, stickar och broderar. Min favorit är att virka på så kallade CAL vilket står för Crochet along, där man i en virtuell gemenskap virkar på ett större virkprojekt och får delar av beskrivningen i omgångar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar