måndag 10 april 2023

Ett fall för ERLA gruppen Del 1 - 4 - Pernilla Ericson



   


Den första boken om utredningsteamet Erlagruppen, kriminalromanen Spåren vi lämnar efter oss, utkom 2016. Därefter släpptes uppföljarna Jag ska hitta dig och När du vänder dig om. Det dåliga samvetet är den fjärde boken i serien, men alla delar kan läsas fristående.


Alltså de här böckerna är så grymt bra. Jag har sträcklyssnat på de tre första och nu har jag läst del fyra som jag fått som recensionsexemplar.

Jag rekommenderar den här totalt annorlunda serien som inte är som alla andra  spänningsserie jag stött på, då grunden utgörs av en fyrklöver av extrem udda karaktärer som ska lösa fall som andra går bet med.
Fyrklövern är ett inte alltför traditionellt  privatteam som består av en polis, en gammal SÄPO anställd, en hacker och en brottsling. En väldigt annorlunda sammansättning av karaktärer som trots att de är varandras totala motsatser bildar ett riktigt  bra team som löser fall på ganska icke konventionella sätt.

Trots att böckernas handlingar är väldigt mörka så finns det även en hel del ljuspunkter och humor som gör att det svarta blir mindre svart och jag tycker att Pernilla Ericson på ett väldigt bra sättlyckas med konstan att balansera det på ett mycket bra sätt. 

Pernilla skriver på ett väldigt rappt och intensivt sätt vilket gör att alla blir bladvändare och nästintill omöjliga att lägga ifrån sig. Man måste bara få veta, vem, varför och hur?
Extra plus till de detaljerade kapitlen, miljö- och karaktärsbeskrivningarna de är så filmiska och jag hoppas verkligen på en tv serie. Den skulle bli helt suverän.

Jag kan starkt rekommendera er att läsa dessa böcker, men en liten varning utfärdas, var beredd på att inte kunna lägga ifrån er den förrän den är utläst!

Titel:
Ett fall för ERLA gruppen Del 1 - 4 
Spåren vi lämnar efter oss 
Jag ska hitta dig 
När du vänder dig om. 
Det dåliga samvetet
Författare: Pernilla Ericson
Ljudbok: Del 1 och 2 Katarina Ewerlöf del 3 och 4 Lo Kauppi 
Förlag: Harper Collins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar