måndag 9 mars 2020

Döden under ytan - Ann - Marie SchjetleinI den fjärde delen om kirurgen Andreas får vi följa två parallellhandlingar som har både gåtfulla hemligheter och dramatik. En hyfsat spännande bok med korta kapitel den har bra driv och den är snabbläst
Jag kan tycka att historierna är lika mycket ett relationsdrama om familjerelationer med mörka och gåtfulla hemligheter som en spänningsroman med ond bråd död och en hel del dramatik invävt. En bok som har undertoner av att något hotfullt och skrämmande ska hända. Hela tiden ligger det och darrar i luften att något fasansfullt kommer att ske. Något är förfärligt fel. Jag har både läst boken och lyssnat på den och tyvärr gillar jag inte Katarinas sätt att övertolka de olika personernas språk och dialekter.

  
Läs böckerna i rätt ordning då man följer Andras liv både på sjukhuset och i hans privata liv.
Handling
Andreas och Stina väntar barn och allt borde vara frid och fröjd, men det är något som skaver. Andreas får inte den kontakt med Stina han förväntar sig och när hon plötsligt blir inlagd på sjukhus står han ensam med ansvaret för de fyra barnen. Vad är det Stina döljer och vad har Petra med det att göra?

Samtidigt kommer en svårt skadad yngling in till akuten i Halmstad efter en motorcykelolycka. Andreas känner igen den medvetslöse pojken och ringer de chockade föräldrarna. När pojken en tid senare, uttorkad och svårt medtagen, återkommer till akuten, anar Andreas att det är någonting som inte stämmer. Varför dyker han upp igen?

Ett mörkt familjedrama rullas upp, där skuld och hemligheter länge dolts. Anne-Marie Schjetlein flätar skickligt samman vardagens livspussel och nära familjerelationer med ond bråd död och mörka hemligheter i den fjärde boken i serien om kirurgen Andreas på sjukhuset i Halmstad. Det är en spänningsroman att både känna igen sig i och förfäras av.


Författare: Ann - Marie Schjetlein
Titlel: Döden under ytan
Utgiven avBokfabriken
ISBN: 9789178350957
Betyg: 3 🌟🌟🌟

Finns hos

Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel: Katarina Ewerlöf
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar