torsdag 5 mars 2020

Det som ingen ser - Susanne Hydén


En stark och fängslande bok som berör, en ögonöppnare som griper tag från första till sista sidan. Hur orkar Anna och vart kommer hennes mod, vilja och styrka ifrån för att barnen ska få vara hos henne?
När jag läser den här berättelsen kan jag inte låta bli att fundera över hur många 
det finns där ute som måste kämpa för sina barns rättigheter mot stelbenta myndigheter.
Författaren skriver på ett sätt som sätter avtryck och som berör, som väcker enorma känslor hos mig, jag blir ledsen, förbannad och uppgiven över hur psykiskt våld kan förtära och förstöra.

En oerhört viktig bok som borde läsas av alla som jobbar inom både rättsväsendet , socialtjänsten, vården eller andra myndigheter. oavsett om du är, har varit drabbad eller om du känner någon som är drabbad, eller du som är anhörig eller vän. Men också du som vill veta och försöka förstå vad som kan dölja sig bakom en stängd dörr. 
Läs!

Handling
I den regniga Göteborgshösten vill Anne helst vara ensam och slicka sina sår efter relationen som bara självdog.

Men när seglaren Patrik oväntat dyker upp på en fest och sveper in henne i en air av samtal, beröring och erotik, faller hon handlöst. Några veckor senare är de sambos. De pratar nätterna igenom hur de ska bli det där perfekta paret som klarar allt tillsammans i nöd och lust.

Precis som vännerna i kompisgänget jagar de drömmen om mysig villa, vovve, volvo och två välartade barn.

Ändå är det något som inte stämmer med drömmen. En objuden, hotfull och våldsam besökare har smugit sig in och deltar plötsligt både vid matbordet, i tvsoffan och i sängen. Någon som Anne snart lägger all sin kraft på att hantera och dölja för omvärlden.

Till slut inser Anne att hon på allvar måste hitta sig själv och sin röst innan det är alldeles för sent. Innan - det som ingen ser - gör slut på allt.

Författare: Susanne Hydén 
Titlel: Det som ingen ser
Utgiven av:
 Spiraförlag
ISBN: 
9789151928647
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar