måndag 16 mars 2020

Blommor över helvetet - Ilaria Tuti
När boken gör att man bara vill hem och läsa, då är den bra! Riktigt bra!!!
Den här boken med sitt vackra bokomslaget är en sådan. Jag har mer eller mindre varit okontaktbar under läsningen av den och nåde den som vågade att störta mig i onödan...

Kommissarie Teresa Battaglia är en väldigt speciell och annorlunda huvudkaraktär, jag både hatar och älskar henne.  Hon är en kvinna straxt över de 60, hon är den där truliga och nästan lite otrevliga kvinnan som ska leda en mordutredning men det är något i hennes privatliv som skaver, vilket gör att hon i bland blir lite väl brutal i sin framfart och då särskilt mot sin nya kollega Massiko Marini.

Men efter en stunds läsning inser jag att det hon gör, gör hon med glimten i ögat och med en känsla av att vilja ta hand om och bry sig, ja nästan lite moderligt.
Intrigen är mycket skickligt uppbyggd och väldigt spännande, de korta kapitlen sveper förbi i en salig fart och tempot gör verkligen att det inte går att sluta läsa.

Läs den här boken, den är annorlunda men oerhört spännande, med många olika tvister och vändningar enormt bra miljö- och personbeskrivningar som fascinerar mig och som får mig att vilja se boken som tv serie. Hon är skicklig hon Ilaria, vilken fantastisk debut. Jag längtar redan efter att få läsa och veta mer om Teresa Battaglia och Massimo Marini. Som jag förstått det ska det bli en trilogi.
Du får en välskriven deckare i unika miljöer med en kvinna som är allt annat än sympatisk till en början, men ge henne tid så älskar du henne. 
Den här är en av de bästa deckarna jag läst på länge, läs och njut.

Om boken

I en liten by omgiven av uråldrig skog och de majestätiska italienska alperna hittas en man naken med ögonen utrivna. Det är det första i en serie av kusliga mord.

Kriminalkommissarie och profilerare Teresa Battaglia ombeds leda mordutredningen. Battaglia är dryga 60 år och hårdhudad efter många års kamp för respekt och rang i den mansdominerade italienska poliskåren. Hon inser snart att en grupp åttaåriga barn verkar stå i centrum för mördarens intresse och när mystiska symboler börjar dyka upp kring deras hem dröjer det inte länge förrän ett av dem försvinner. När Teresa intensifierar utredningen börjar lager på lager av hemligheter, som länge dolts i skogen, komma fram i all sin ohygglighet.

Men Teresa kämpar samtidigt mot en annan fiende - sitt eget intellekt. Hennes främsta vapen har alltid varit den knivskarpa hjärnan, men hälsan har hon sedan länge negligerat och illavarslande symptom börjar dyka upp. Till råga på allt har hon blivit tilldelad en ny assistent, inspektör Massimo Marini, vars lojalitet hon tvivlar på.

Allt medan Teresa börjar komma sanningen på spåren tvingas hon inse att jakten på mördaren också blivit en annan kamp mot klockan och den fasansfulla insikten att hennes kropp kan komma att svika henne innan fallet är löst.

Sagt om boken
... så mycket mer än en traditionell deckare." - Agneta Norrgård, P4 Västernorrland

Naturen, och miljöer över huvud taget, skildras sinnligt och karismatiskt i doft, ljus och färg. - Aftonbladet

Det blir rejält skrämmande flera gånger ... - DN

Kuslig och suggestiv - The Guardian

En mycket bra och fantasieggande kriminalroman, en av dom bästa jag läst på länge. - BTJ


Tack Jenny för att du skickat recensionsbok till mig. 
Författare: Ilaria Tuti
Titlel: Blommor över helvetet
ISBN: 
9789170285257
Utgiven av: Baza
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟
🌟

Finns hos
Bokus &  Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar