måndag 30 december 2019

Gangsterprinsessan - Helen Stommel Olsson


Mitt omdöme
Efter att ha läst Den nakna flickan av Helen så hade jag extremt höga förväntningar på den här biografin. Och visst var den bra men den kom inte upp i samma klass som den tidigare. Jag kan tycka att det saknas något men kan inte riktigt sätta fingret på vad, kanske är det att den blir lite seg i mitten och det blir lite mycket av samma sak.

Det är en väldig brutal, tuff och rå berättelse att läsa, bitvis bränner tårarna bakom mina ögonlock och jag reflekterar ofta och känner en enorm tacksamhet över att våra fyra barn har klarat sig från detta helvete med droger.
Jag sträckläser boken och rekommenderar den varmt. Läs och begrunda!


Läs mer om Den nakna flickan - otroligt bra
Betyg 
🌟🌟🌟🌟🌟

Handling
Knarkkurir och människosmugglare I Gangsterprinsessan får vi ta del av en värld som är okänd och dold för de flesta: under ytan, dysfunktionell och kriminell. Boken är baserad på en sann historia och skildrar med skarpa konturer en ung, svensk kvinna från Göteborg, hennes uppväxt och utsatthet, men också om en längtan efter att bli sedd, älskad och bekräftad.

Sara var under sin karriär en av Sveriges mest hårdföra knarkkurirer och rutinerad människosmugglare runt om i Europa. Med en tuff uppväxt i förorten Bergsjön, nordöst om Göteborg, kom hon tidigt i kontakt med tunga droger, gängens och gatans kompromisslösa villkor. Hemma regerade pappans knytnävar och mammans rädsla Läsarröster:

Tankar om boken

"Jag älskar allt med boken. Den har verkligen satt spår i mitt sinne. Omtumlande och berörande rakt igenom hela boken/ /Jag har bitit på naglarna, tårarna flödade och många känslor berörs. Köp den, LÄS den!"

"Rå, hänsynslös och stark historia om en ung människas livsöde. Mycket bra! Måste läsas :)"

"Läs! Du kommer inte kunna sluta. Denna bok ger helt nya insikter om hur andra människor har det. Gripande historia. Väldigt bra."

Tack bladhbybladh och Jenny Schyttberg  för rec.ex.
Författare: Helen Stommel Olsson
Titlel: Gangsterprinsessan
Utgiven av: bladhbybladh
ISBN: 9789188917034
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟


Finns hos
Bokus
Adlibris
Storytel: Uppläsare Lo Kauppi
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar