tisdag 10 december 2019

Dan före dan - Felicia Welander


Gillar du Juliga mysböcker, då är det något för dig. Dan före dan är en underhållande julroman om Sigrid som letar efter någon att fira jul med.
Det känns bra att den inte bara är sötsliskigt gullig utan att de lite mörkare tonerna finns där, de som handlar rädslan för ensamhet och saknaden efter en pappa som inte längre finns i livet. Den saknaden som väldigt ofta kan känna oerhört stor just i samband med stora högtider. 

Mitt omdöme
Jag kan känna att den är lite tunn i storyn, jag hade önskat lite mer fyllighet i beskrivningarna om omgivningar och om karaktärerna. Jag tycker nog också att Sigrid kännslite väl barnslig och naiv och utan att spoila kändes avslutet med en viss person lite väl abrupt.
Man annars en helt Ok jul lit som är snabbläst och så där lagom julmysig.


Handling
En juldoftande berättelse om vänskap.

Det är slutet av november och Sigrid är på väg hem för att överraska sin familj efter en längre utlandsvistelse. Mer än något annat ser hon fram emot att få fira en traditionsenlig jul i stugan i Hälsingland, precis som vanligt. Men det visar sig att hennes familj har gjort upp andra planer, eftersom de trodde att Sigrid skulle bli kvar i Wien. Inte ens barndomskompisen Nina har tid att ses. Sigrid riskerar nu att behöva möta sin största rädsla – att bli ensam på julafton. Hon bestämmer sig för att göra det bästa av situationen. Hur svårt kan det vara att hitta någon att fira jul med egentligen? En internetdejt kanske?

Sigrid ger sig i kast med att skapa den perfekta julen i Hälsingestugan. Men inget går som hon har tänkt sig, särskilt inte när hon håller på att bränna ner hela huset och blir räddad av den hon minst av allt hade väntat sig …

Dan före dan är en juldoftande berättelse om vänskap och varför det är okej att känna sig lite ensam ibland. Den utspelar sig i ett krispigt Stockholm och bland snötäckta Hälsingeskogar.

Författare: Felicia Welander 
Titlel: Dan före dan 
Utgiven avLavender Lit
ISBN:9789187879593
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

 Storytel - INLÄSARE: Philomène Grandin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar