torsdag 26 december 2019

Den sista änkan - Karin Slaughter
En välskriven, lättläst och väldigt spännande bok. Karin är skicklig på gestaltning och miljöbeskrivningar. Det är en ganska brutal och rå historia, så inget för den som inte gillar hårdkokta thrillers. Du får spänning ända in i kaklet gillade du hennes tidigare Triptyk och Fraktur  så kommer du inte bli besviken den här gången heller.
Precis som i de tidigare böckerna så hålls jag på sträckbänken ända till slutet. 
Dock tycker jag att det finns vissa delar som känna sega och som kanske kunde komprimeras, det blir lite segt ibland och jag tror att boken vunnit på om den kortats ner en aning. 
Huvudkaraktären Will gillar jag skarpt, en dyslektisk agent som är uppväxt på ett barnhem, ja, det är ett nytt grepp som jag gillar. 

Mitt omdöme
En thriller som får blodet att frysa till is och hjärtat att hoppa över ett slag. Spänning på hög nivå. En ruskig och tät thriller som är en bladvändare.


Handling
Kidnappad. Krossad. Fängslad. Hon måste avslöja sanningen innan det är för sent. En varm sommarkväll blir en smittskyddsforskare vid Centers for Disease Control kidnappad av okända män på parkeringen utanför en shoppinggalleria. Trots polisens intensiva sökande är hon spårlöst försvunnen. En månad senare, en stilla söndagseftermiddag, splittras tystnaden av en explosion. Atlantas livligaste kvarter där ett universitet, två sjukhus, FBI:s högkvarter och Centers for Disease Control ligger har utsatts för ett bombattentat.

Rättsläkaren Sara Linton och hennes partner Will Trent, utredare vid Georgia Bureau of Investigation, kallas in. De förstår snart att det handlar om en konspiration som hotar tusentals oskyldiga människors liv. Och när även Sara förs bort tvingas Will gå under täckmantel för att försöka förhindra en massaker och rädda både kvinnan och landet han älskar.
Tack Harper Collins Nordic för recex


Författare: Karin Slaughter 
Titlel: Den sista änkan
Utgiven av: HarperCollins Nordic
ISBN99789150944235
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna
Storytel - Uppläsare -  Christoffer Svensson
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar