lördag 26 oktober 2019

Den nakna flickan - Helen Stommel Olsson


Ibland är det mycket svårt att beskriva med ord vad man känner när man läst klart en bok,  den måste bara få ligga där inom en och mogna.
Så är fallet med den här. 
Den är så otroligt bra från första till sista sidan, ja, allt är så bra! Språket, innehållet, beskrivningar av miljö och personer. Ett tempo som gör att det inte går att sluta, jag sträckläste och lyssnade även när jag lagade mat och städade, kunde inte lägga den i från mig. Jag kan verkligen rekommendera den som ljudbok då uppläsaren, Lo Kauppi, är grym. 
Det är en historia som berör på så många olika plan att jag blir helt vimmelkantig. Jag ÄLSKAR den.
Jag blir förbannad, förskräckt, ledsen och upprörd men även så otroligt berörd och imponerad av den fantastiska styrka och mod som huvudkaraktären visar. Det går om man bara bestämmer sig och vågar.


Mitt omdöme: En brutal, rå och skoningslös historia som kommer att göra avtryck i mitt liv länge, länge. Ett livsöde som inte lämnar någon oberörd. LÄS DEN!Från förlaget
I Den nakna flickan får vi följa med på den unga Viktorias livsresa, från barndom och uppväxt i en sluten religiös sekt på flykt från de svenska myndigheterna som ung mamma och vidare ut i världen på olika omvägar, till livet som firad stripdansös och sedermera ägare till en exklusiv nattklubb i Sverige.
Du får inblick i en kvinnas frigörelse och kamp för att lämna sina rötter och Familjen hon växte upp i och hennes revansch på samhället. Du får möta religiösa fanatiker och outsiders men också människor som kommit lite i skymundan eller av olika anledningar råkar befinna sig i nattens skuggor. Du får även titta in i världar du inte trodde fanns, men som fortfarande existerar överallt.
Den nakna flickan handlar om religiös fanatism, sex, makt, indoktrinering, stripbranschen och om rätten till sin egen kropp. Den handlar också om hur uppfostran, uppväxt och upplevelser i barndomen påverkar oss som människor och indirekt de livsval vi senare gör i livet på gott och ont.
Tack bladhbybladh och Jenny Schyttberg  för rec.ex.
Författare: Helen Stommel Olsson
Titlel: Den nakna flickan
Utgiven av: bladhbybladh
ISBN: 9789188917034
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟


Finns hos
Bokus
Adlibris
Storytel: Uppläsare Lo Kauppi
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar