fredag 5 januari 2024

Hildur - Satu Rämö


Island möter Finland i en ny, bästsäljande deckarserie av Satu Rämö!
Hildur Rúnarsdóttir är chefen för enheten för försvunna barn på Island. I ett försök att glömma sin traumatiska barndom varvar hon utredningsarbetet med att surfa på Islands kyliga vågor. Dessutom har hon en gåva som sätter henne i en klass för sig – förmågan att känna när tragedier närmar sig. Hör det samman med det som inträffade för 25 år sedan?


Till sin hjälp har hon Jakob Johanson, en polis som reser från Finland för att samarbeta med Hildur. När Jakob inte jobbar stickar han isländska tröjor. Enligt honom är stickning precis som livet självt: Förutsägbart, men kaotiskt.
I berättelsens början sker en lavin i Västfjordarna, och en man hittas död i ruinerna av ett hus. Men det är inte lavinen som har satt punkt för hans liv – man upptäcker att han har ett snitt i halsen. Hildur och Jakob tvingas snabbt inse att det förtrollande landskapet döljer mörka hemligheter. De måste kämpa för att försöka lösa gåtan innan mördaren slår till igen.

En oerhört spännande bok som jag har sträckläst. Jag gillade karaktärerna och Hildurs specifika gåva är ett annorlunda inslag, precis som den stickande polisen Jakob.
Miljöbeskrivningarna från Island och stormar som viner och snölaviner som lever sitt egna liv känns i hela kroppen. En intressant start på en serie jag gärna fortsätter att läsa. 
 

Titel: Hildur
Författare: Satu Rämö
Ljudbok: Mirja Turestedt
Förlag: Forum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar