fredag 5 januari 2024

Frostiga rosor och kryddat vin - Ewa Klingberg

Det har blivit dags att plocka fram julpynt, baka pepparkakor och tända adventsljusstaken när den hemlighetsfulla Madeleine flyttar in i det charmiga sekelskifteshuset på Vättergatan fyra. Hennes moderna möblemang sticker i ögonen på hyresvärden Felicia som med sin butik Manglade dukar och vikta servetter har en förkärlek för äldre saker. När Madeleine dessutom inte visar minsta intresse av att småprata i trapphuset och inte bryr sig om att sopsortera blir Felicia misstänksam. Vad döljer egentligen hennes nya hyresgäst?

1902 lever Olivia inte långt från huset på Vättergatan fyra. Hon har just blivit änka sedan hennes man omkommit i en olycka. Olivia, som har tänkt sig ett bekvämt liv som gift kvinna, tvingas inse att tillvaron med ens inte är så trygg och förutsägbar som hon förväntat sig. Inte blir det bättre av att hennes stökiga systerson Hjalmar dyker upp och behöver husrum. Olivia tar honom ändå till sitt hjärta och inser snart att han besitter en fantastisk talang.

Frostiga rosor och kryddat vin är den sjätte fristående delen i den charmiga Huskvarnasviten. Det är en härlig berättelse om att våga visa vem du är och om att våga lita på andra människors godhet. Med lika delar humor och värme skildrar Ewa Klingberg två kvinnors dramatiska öden.


Som vanligt lyckas Ewa med en mysig, härlig och väldigt charmig bok. Ewa skriver med ett lätt och trevligt språk och beskriver både personer och miljöer på ett mycket skickligt sätt. Jag kan se allt och alla framför mig när jag läser. Det är en mycket viktig detalj för mig i feelgoodböcker, den att person- och miljöbeskrivningarna funkar och ger mig möjlighet att se bilder.

Det här är en feelgood bok med härlig julkämsla som du ska krypa upp med i soffan, tända ett ljus och dricka något varmt, gör gärna choklad med grädde för det är ett bra sällskap till den här boken. Titel: Frostiga rosor och kryddat vin
Författare: Ewa Klingberg
Ljudbok: Viktoria Flodström
Förlag: Historiska media

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar