fredag 24 mars 2023

Ont ska med ont fördrivas - Christina Larsson
Sektion M är en specialenhet med bas i Göteborg, obegränsade resurser och handplockad expertis inom brottsutredning, skapad för att lösa speciellt komplicerade mord. Till sitt förfogande har denna elitstyrka en specialbyggd buss med labb, obduktionsrum och sovplatser. De stoltserar med en hundraprocentig uppklarningsgrad av sina fall. Men är allt verkligen så perfekt som det verkar?

"Ont ska med ont fördrivas" är en samlingsvolym med de tre första delarna i serien om Sektion M. Christina Larsson är även succéförfattaren bakom böckerna om kriminalkommissarie Ingrid Bergman och har under sitt författarskap sålt hundratusentals exemplar.


DEL 1
Nora Feller tvingas lämna sitt arbete som polis vid grova brott i Katrineholm och får en tjänst på Sektion M. Mottagandet i teamet är kärvt, men hon känner en viss närhet till profileraren Charlotte Victorin. Noras första fall hos enheten är ytterst exceptionellt: Varbergs kommundirektör hittas nerhuggen i Grå munken på Varbergs fästning.


DEL 2
Louise Brobacke hittas död i sin swimmingpool, med händer och fötter bakbundna. Sektion M sätts in på fallet. Louise var involverad i flera stora affärsprojekt i Steninge, Haverdal och Halmstad och mordet kan ha en koppling till affärerna. Stämningen inom Sektion M blir alltmer hotfull. Men hotet kommer även utifrån som en skugga från Noras förflutna.

DEL 3
Sektion M undersöker det brutala mordet på rättsläkaren Nils Sachs i Katrineholm. Uppdraget väcker starka känslor hos Nora Feller. Han var nämligen en av dem som fick henne att lämna sin tidigare tjänst hos polisen. Alla bevis pekar åt samma håll, men det är något som inte stämmer. Det börjar sakta gå upp för Nora att hon är en bricka i ett spel med förgreningar upp i maktens korridorer.


Jag sögs rakt in i handlingen och där blev jag kvar ända till sista sidan.
De här tre böckerna bjuder på fullt ös från första till sista sidan. De är täta, de är rappa och de är oerhört spännande, men framförallt oförutsägbara. 
Karaktärerna är alla oerhört speciella och gruppen sektion M är en samling människor med vitt skida personligheter och alla de karaktärerna tillsammans blir en spännande blandning. 

Jag älskade böckerna om Ingrid Bergman som Christina har skrivit och var lite skraj att bli besviken... men det blev jag verkligen inte. Rekommenderas!

Titel: Ont ska med ont fördrivas 
Författare: Christina Larsson 
Förlag: Wapi
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar