onsdag 31 juli 2019

Gömställen - Katherine Webb

Tack historiska media för rec.ex.
En bok som inte riktigt tar tag i mig, den har en otroligt lång startsträcka som gör att jag hinner fundera ett flertal gånger på om jag ska lägga ner den.

För mig så är det ett alldeles för stort persongalleri redan från start vilket gör att handlingen blir svår att greppa.

Dock gillar jag författarens sätt att beskriva de engelska miljöerna såväl ut- som invändigt och även hennes sätt att beskriva personernas karaktärsdrag.
Jag läste klart boken och måste medge att jag faktiskt inte lyckades lista ut vem den skyldige är förrns i absolut sista sekunden. Så ja det blir i alla fall ett extra plus till historien.

Sammanfattningsvis: En sorglig och svekfull berättelse om fyra kvinnor och deras livsöden. Den är seg i starten men den tar sig på slutet. Handling


Wiltshire, 1922. Femtonåriga Puddy Cartwright har just påbörjat sin efterlängtade karriär som hästskötare åt familjen Hadleigh på Manor Farm. Irene Hadleigh kämpar för att anpassa sig till sitt nya liv i sömniga Slaughterford, och har gift sig med Alistair för att komma undan en skandal i London. För att ha något att ägna sig åt om dagarna har hon bestämt sig för att sätta en ny prägel på Manor Farm. Möbler byts ut och gamla gardiner dras ner. Under sitt arbete kommer hon allt närmare ett konstigt föremål som har varit försvunnet sedan länge. Det kommer att förändra allt.
När så det värsta drabbar byn och en av deras egna mördas gör Puddy och Irene gemensam sak för att finna gärningsmannen. Långsamt börjar gamla hemligheter och komplicerade relationer komma fram i ljuset. Under en het, fuktig sommar som kommer att präglas av sorg, förräderi och missuppfattningar kommer de båda kvinnorna att avslöja sanningar som ingen av dem någonsin hade kunnat förutse. För sent inser de hur mycket händelserna i det förflutna kommer att påverka framtiden.
Ju mer Puddy och Irene nystar i dödsfallet, desto mer inser de vilka konflikter som döljer sig under ytan. Det oväntade fyndet av ett länge försvunnet föremål ger dem en ovärderlig ledtråd. Men vill de verkligen avslöja sanningen, som riskerar att förändra allt?
Författare: Katherine Webb
Titlel: Gömställen
Utgiven av: Historiska media
ISBN: 9789175458540
Betyg:2 🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Storytel: Uppläsare Gunilla Leining

Läs även andra bloggar om boken
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar