fredag 5 juli 2024

Tid för Lisbeth - Annelie Sylvan

När Lisbeths man plötsligt lämnar henne efter 40 års äktenskap, släpps en ilska lös hos Lisbeth. En ilska som inte klarar av möblerade rum. Hon lämnar deras gemensamma lägenhet och flyttar till en stuga i skogen. Hon behöver nollställa sig själv. Vara ifred. Men döttrarna har inget tålamod med hennes självförverkligande. Har hon blivit galen?

Med nya människor och insikter i sin närhet, ser Lisbeth klarare än någonsin. Vad betyder det egentligen att åldras med värdighet? Varför ska kvinnor leva under den omöjliga pressen att se yngre ut än de är?

För att inte tala om det livslånga moderskapet. Får en kvinna någonsin ta timeout från sin roll som mamma och sätta sitt eget mående främst? Knappast. Men Lisbeth försöker. Hennes döttrar är trots allt över 30 båda två. Hon vill ju inte säga upp sig för alltid. Bara ta en paus för att bli hel och förhoppningsvis komma ut på andra sidan lite mer som sig själv. Som Lisbeth.Kära nån så jag älskade den här boken. En av de bättre jag läst i år. Tid för Lisbeth är en ärlig och underhållande debutroman om en sextiotreårig kvinnas möjligheter att få existera precis som hon är. JA, bara där är igenkänningsfaktorn hög och jag ler och förfasas med Lisbet i mångt och mycket.
Kan inte annat än hålla med det BTJ skriver,

 "Det är en rolig, dråplig och samtidigt allvarlig historia vi får ta del av ... Det känns som om man får nya vänner därute i det lilla samhället och man vill bara läsa vidare."

Du får en intresserat, rolig bok, men med en stor ödmjukhet och flera lager av äkta känslor om hur livet kan te sig. Det finns såklart vänskap, men även bitterhet. Relationer som skaver både här och där. Massor med härlig vänskap, och även ett visst mått av kärlek.
Det handlar mycket om relationer som skaver och om vänskap och förälskelse.

LÄS!

Titel: Tid för Lisbeth 
Författare: Annelie Sylvan
Ljudbok: Maria Richardson
Förlag: Norstedts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar