måndag 15 juli 2024

Bröllopsdejten - Jasmine Guillory



Den ambitiösa juristen Alexa arbetar för borgmästaren i Berkeley, där hon även driver sin hjärtefråga: ett konstnärligt rehabiliteringsprogram för ungdomar som hamnat snett. En dag fastnar hon i en hiss - tillsammans med en snygg läkare på besök från Los Angeles.
Kvinnotjusaren Drew är bjuden på bröllop, men hans sällskap har dragit sig ur i sista minuten, och av en ingivelse ber han den sympatiska kvinnan i hissen att följa med och spela hans flickvän.
Drews vänner blir förvånade över att se honom med en kurvig, mörkhyad kvinna i stället för hans vanliga typ - en perfekt, slank blondin. Men motsatser dras till varandra, och plötsligt börjar det roliga upptåget kännas oroväckande likt en riktig relation...




Jag är mållös! Vilken debut Bröllopsdejten är. Det är en underbar och välskriven romance som har exakt allt. Du får vänskap, missförstånd och givetvis kärlek men dessutom en bok som beskriver hur ett distansförhållande kan skapa en del missförstånd pga dålig kommunikation. 

Kan en bok knocka från första sidan? JAAA, det kan den och det gjorde den här. 
Sidorna flyger iväg och jag fnissar och förfasas över Alexas naivitet, men framförallt så älskar jag Jasmines sätt att skriva. Jag ser fram emot att läsa mer av författaren och nästa bok lär inte dröja har jag förstått.

»En charmig, sexig juvel till roman.« skriver Roxane Gay och 
Washington Post fortsätter:
»Underbar, förtrollande debut.« 

Titel: Bröllopsdejten 
Författare: 
Jasmine Guillory 
Ljudbok: Ella Scharter
Förlag: Modernista

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar