söndag 4 februari 2024

Det hemliga sällskapet - Camilla LagerqvistEtt hemligt sällskap vars medlemmar är beredda att gå över lik för att se till att ingen avslöjar deras hemligheter, en mystisk man som kanske är polisinformatör och kvinnor som slåss för jämställdhet. Det här är första delen i en mysig spänningsserie som utspelar sig under 1920-talet där tre kvinnor bildar en oväntad allians för att hjälpas åt att lösa brott.

Året är 1920 och den unga Ester Tillman är nybliven änka i Uppsala. Äktenskapet var olyckligt och äntligen är hon fri att styra över sitt liv. Hon har en dröm om att arbeta som privatdetektiv, men vet inte om hon vågar ta steget. När hon följer med sin mamma på seans och en av deltagarna under mystiska omständigheter faller från en balkong, får Ester möjlighet att ta sig an sitt första fall.
Det här är första delen en historisk pusseldeckare som jag gillade skarpt.
Den är inte blodig eller rå, så söker du det ska du hoppa över den här mysiga och lättlästa boken.
Historien är skriven på ett lättsamt språk och med miljöer som stämmer överens med tidpunkten för berättelsen. Karaktärerna är väl gestaltade och greppet med de tre kvinnliga huvudkaraktärerna är lite annorlunda. Ester, privatdeckare är häftig och stretar på bra i den mansdominerade världen. Väntar med spänning på del två.

Titel: Det hemliga sällskapet 
Författare: Camilla Lagerqvist
Ljudbok: Katarina Ewerlöf
Förlag: Bazarförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar