torsdag 31 augusti 2023

Dottern i Paris - Kristin Harmel

Paris, 1939. De unga mödrarna Elise och Juliette blir snabbt vänner när de en dag träffas i den vackra parken Bois de Boulogne. Trots att kriget ute i Europa smyger sig allt närmare misstänker ingen av kvinnorna att deras liv snart kommer att ta en katastrofal vändning.

När Elise blir föremål för nazisternas intresse tvingas hon be Juliette ta hand om det käraste hon har: dottern Mathilde, som också är lekkamrat till Juliettes egen dotter. Men i krig går ingen säker, inte ens i en liten bokhandel som Juliettes, och när en bomb faller i deras kvarter raseras hela hennes värld.

Mer än ett år senare, när kriget äntligen är över, kommer Elise tillbaka för att återförenas med sin dotter och upptäcker till sin fasa att bokhandeln ligger i ruiner. Juliette är spårlöst försvunnen och hon har tagit alla svaren med sig. Elises desperata sökande efter sanningen om vad som hände med Mathilde för henne slutligen till New York - och till Juliette - en sista, ödesdiger gång.

En ny fängslande och hjärtskärande roman av läsarfavoriten Kristin Harmel, som tidigare skrivit bästsäljaren De bortglömda namnens bok.

Det här är sådan roman som man har boksmälla efter den är utläst. Den är så stark, så grym och så bra!
Jag har gråtit, förfasats och lidit men även känt empati och glädje för de som orkade och stöttade varandra.

Starka karaktärer och miljöbeskrivningar gör boken så levande och karaktärerna ger liv åt det som en gång hänt.
LÄS!

En ny fängslande och hjärtskärande roman av läsarfavoriten Kristin Harmel, som tidigare skrivit bästsäljaren De bortglömda namnens bok. Boken är baserad på verkliga händelser.

Titel: Dottern i Paris
Författare: Kristin Harmel
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Lavlit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar