torsdag 31 augusti 2023

Det långa vita molnets land - Sarah Lark

London 1852. Guvernanten Helen Davenport arbetar i ett välbeställt hem, men trots att hon har allt hon kan önska saknas en avgörande sak: en egen familj. Helen är ingen ungdom längre och tiden för att hitta en lämplig friare håller på att rinna ut. När hon i kyrkobladet stöter på en annons efter anständiga unga damer som önskar ingå äktenskap med medlemmar av den anglikanska kyrkan i Christchurch, Nya Zeeland, känns det som om den gällde henne personligen. Även Lady Gwyneira Silkham har trots uppväxten på ett walesiskt fårägargods svårigheter att hitta ett lämpligt äktenskapsparti. Hennes frimodiga natur avskräcker de lämpliga unga lorderna. När fadern spelar bort hennes hemgift uppstår möjligheten att lösa skulden genom att lova bort dotterns hand. Den tilltänkta äkte mannen har även han ett fårgods - på Nya Zeeland. Helen och Gwyneiras öden flätas samman på resan mot det nya hemlandet. Men deras äventyrslust kommer att sättas på hårda prov. Mötet med det nya landet är fyllt av förväntningar men också bittra besvikelser. Kommer de att kunna göra sig ett hem i Aotearoa - det långa vita molnets land?


Det långa vita molnets land är en fängslande roman om kärlek och hat, tillit och fiendskap i två familjer vars öden är oupplösligt förbundna.

Vilken fantastisk roman. Den har som trollbundit mig med sina fina miljöbeskrivningar, bra gestaltning och trovärdiga karaktärer.

Guvernanten Helen Davenport och Lady Gwyneira Silkham är två karaktärer som finner vänskap trots onda makter som vill annat. Kvinnorna representera olika världar men är kloka och drivna och jag älskaratt följa deras livsöden.

Trots att boken är 681 sidor så känns det aldrig tråkig eller långdragen. Allt som berättas fångar mig och jag vill bara veta mer.
MISSA INTE den här underbara boken.

Titel: Det långa vita molnets land
Författare:  Sarah Lark 
Ljudbok: Hanna Fred EkmanÄr uppdelad i tre delar -
Förlag: Lind&co


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar