söndag 20 oktober 2019

Dit vägen bär - Marie Hedegård

Den här berättelsen är precis lika underbar som den första boken i serien, Så nära barfota (läs tidigare inlägg).Berättelsen tar vid där den förra avslutades och Ellen bestämmer sig för att satsa på sin dröm att sy kläder. Hon börjar på en folkhögskola i Småland och där får hon verkligen ta tag i sig själv. lära känna sig själv och ta nya beslut. Det enda problemet för Ellen är hur långt är hon beredd att gå, för att förverkliga sina drömmar. Ska hon våga, följa sitt hjätra även om det knakar i hennes förhållande med dottern?

Marie beskriver vänskap på olika nivåer och med människor i olika åldrar och att våga tänja på sina gränser, att våg följa dit vägen bär.  
Både såväl miljö- som personbeskrivningar är mycket bra och de olika personligheterna Ingrid, Åsa och Felicia som är varandras totala motsatser gör att historien blir levande och mycket intressant. 

Mitt omdöme: En underbar feelgoodroman, den berör och manar till eftertanke. Jag skrattar, mår bra och vill inte att den ska ta slut. Kryp upp i soffhörnet med en varm kopp choklad, tänd ljusen och bara njut!
Och du, ha gott om tid på dig för du vill inte lägga den ifrån dig förrän den är slut 😃

Från förlagets sida
Ellen tar sin egen lust på allvar
Huvudpersonen Ellen tar sin egen lust på allvar. DIT VÄGEN BÄR är en roman i feelgood-genren där du får följa Ellen några år efter debutromanen SÅ NÄRA BARFOTA.

ELLEN, nyss frånskild och med utflugna barn, bestämmer sig för att våga pröva något helt nytt i livet. Efter tjugofem år som hustru och mor är det verkligen hennes tur. En sömnadskurs på en folkhögskola i Småland lockar och där lär hon känna nya, spännande människor. Tillsammans med tre av dessa är Ellen med och renoverar en gammal buss för att med den styra söderut. Målet är byn Torrox på den spanska solkusten som 82-åriga Ingrid har drömt om i sextio år.

Vi får följa fyra kvinnors våghalsiga resa genom Europa i en renoverad småländsk stadsbuss. De fyra har olika mål med resan och drömmarna krockar med varandra. Sakta lär Ellen känna medresenärerna och nya sidor av sig själv. Och i Sevilla väntar någon redan på henne.

DIT VÄGEN BÄR är en roman om hur långt man är beredd att gå för att förverkliga sina drömmar. Moderskapet är en källa till lycka men var går gränsen mellan att bry sig om och lägga sig i?

Det här är den fristående fortsättningen på romanen SÅ NÄRA BARFOTA.
Tack Lindelöws och Marie för att jag fick läsa den här underbara boken. Jag hoppas på fler från dig Marie.
Författare: Marie Hedegård
Titlel: Dit vägen bär
Utgiven av: Lindelöws 
ISBN:9789188753038
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
Storytel: Uppläsare: Katarina Lundgren - Hugg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar