måndag 8 april 2024

Anki åker till Paris - Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd


Efter att ha blivit änka och rest på sin allra första utlandsresa ihop med väninnan Rose-Marie har Anki återfått aptiten på livet. Nu ska de möta våren i Paris. Det kan ju inte vara helt fel att sippa bubbel vid ett cafébord i Montmartre och trängas med kändisar under stadens världsberömda modevecka istället för att stå på frisersalongen Saxåfön och klippa kluvna hårtoppar på vanligt folk.



Paris sägs dessutom vara de älskandes stad (som om det inte skulle gå att hitta romantik i Hallsberg eller Trelleborg?). Och när Anki träffar en stilig fransman på en bar börjar hon tänka att hon faktiskt kanske är någon som andra vill ha. Eller som hon själv säger: "Jag är huvudperson i min egen pjäs och står i strålkastarljuset, mitt på scen och vill göra det bästa av mitt liv. Jag är trött på att vänta. Det är min dröm som räknas nu.”



Mina tankar

En historia med glimten i ögat och på ett humoristiskt sätt är den rätt mysig. Självklart är det mysigt att få hänga med dessa damer till Paris, men inte mer än så för mig. Jag läste och läste och hade förhoppningar på att berättelsen skulle lyfta ett snäpp. Tyvärr gjorde den inte det för min del, men som alltid, så tycker jag att du ska läsa och bilda dig en egen uppfattning. 
 En lagom lång bok som jag även har lyssnat på och jag gillar Klara Zimmergren som läser. 


Titel: Anki åker till Paris
Författare: Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd
Ljudbok: Klara Zimmergren
Förlag: Norstedts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar