söndag 12 november 2023

Bokbindaren i Oxford - Pip Williams

Vem får formulera kunskapen, vem får tillgång till den och vad går förlorat när den görs oåtkomlig?

Året är 1914 och i Storbritannien är det kvinnorna som håller samhället på fötter när männen rycker ut i krig. Två av dessa kvinnor är Peggy och Maude, de föräldralösa tvillingsystrarna som arbetar i bokbinderiet på Oxfords universitetstryckeri.

Peggy, som är intelligent och ambitiös, drömmer om att få läsa vid universitetet, men hennes uppgift är att binda böcker – inte att läsa dem. Maude å sin sida vill att allt ska vara precis som det är. Hon är speciell men sårbar, och det har alltid varit Peggys uppgift att se efter henne.
När belgiska flyktingar anländer till Oxford påverkar det alla, inte minst systrarna. Peggy ser att en annan framtid är möjlig, men krig och sjukdom förändrar spelplanen. I slutändan är det kärleken, och det ansvar som kommer med den, som riskerar att bli hennes största hinder.

Jag hade extremt höga förväntningar på den här boken eftersom den förra från författaren, De förlorade ordens bok, var en bok som lämnade ett starkt avtryck hos mig. 
Tyvärr kom inte den här upp i samma klass. Jag hade svårt att komma in i den och jag upplevde att den saknad driv för att hålla mitt intresse uppe. 
Måste tyvärr erkänna att den här har jag DNF:at. Kanske jag inte var på rätt humör och vem vet, jag kanske ger den en ny chans vid ett senare tillfälle.

Som alltid hoppas jag att du som gillar den här typen av historiska romaner ger den en ärlig chans. Du kanske kommer att tokgilla den.

Titel: Pip Williams
Författare: 
Bokbindaren i Oxford
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag:  Historiska Media
Ljudbok:  Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar