torsdag 2 juni 2022

Balkong med havsutsikt - Hanna Blixt


Nora och Viktor ser fram emot sin lyxiga bröllopsresa i Karibien. Efter allt slit med galleriet i Tällberg längtar de efter att få njuta av varandras sällskap i värmen, omgivna av turkost hav på ett kryssningsfartyg. Med på resan följer deras bästa vänner, paret Vega och Kim. Men när vännerna kort efter ombordstigningen för en fnurra på tråden påverkas även stämningen mellan de nygifta. Orosmoln hopar sig över deras kärlekssemester och Noras hemlängtan vaknar till liv.
Mer än hundra år tidigare stiger Anders ombord på ett annat fartyg. Han har för andra gången tvingats begrava ett barn och bestämmer sig för att ge familjen en bättre framtid. Han lämnar sin fru och sitt ofödda barn i Insjön och tar jobb som kolare på ett skepp som korsar Atlanten. Målet är att ta sig till Amerika och skaffa en gård så att hans familj kan flytta efter. Medan varje tag med skyffeln för honom allt längre bort från sina älskade känner han också att återseendet närmar sig. Vad han inte vet är att skeppet, Titanic, är på väg mot sin undergång ...

Tredje delen i Leksandsviten är äntligen här. En trevlig och charmig feelgood med ett gäng spännande karaktärer. 
Två bra parallellhandlingar som tar oss med på två olik kryssningsfartyg i två olika tidsepoker. Hanna syr ihop det hela på ett bra sätt på slutet men ändå är det något jag sakna i den här delen. Jag får inte den rätta wow känslan. Trots det är den väl värd att sjunka ner i solstolen med eller inne när regnet smattrar på rutorna. Men du! Läs de två delarna som är före för man får hänga tillsammans med samma personer.

Tack för recensionsexemplar

 Författare: Hanna Blixt
Titel: Balkong med havsutsikt
Ljudbok:Gunilla Leining
Omdöme: 4 🌟🌟🌟🌟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar