torsdag 11 mars 2021

Nollan och nätet, Noelia och spelet - Caroline Engvall

En viktig bok att läsa tillsammans med sitt barn angående hur saker går till på nätet. I den här delen få vi följa med in i spelets värld på internet och vilka faror som kan lura i vassen.
Återigen tar Caroline upp en viktig aspekt ur internet världen och berättelsen om Nollan och hennes vän Alex griper verkligen tag i mig, fast jag är vuxen.


 

En bokserie där tanken är att underlätta för vuxna och barn att samtala om livet på nätet. Dessutom finns bra sidor med tips och information som vi vuxna kan använda oss av för att få till bra diskussioner med våra barn. Om boken

Nollan älskar att spela Zombiecraft. Speciellt härligt är det att spela med Alex. Nollan smälter varje gång hon ser honom. Men så börjar det hända obehagliga saker i Zombiecraft och samtidigt förändras Alex.

Nollan skulle vilja berätta om allt för sin mamma, men hon är fullt upptagen med Mikko som kommer hem till dem orimligt ofta. Vad ska Nollan göra och vem ska kunna hjälpa Alex?

Noelia & spelet är den tredje boken i en serie om Nollan. Böckerna ska underlätta för vuxna och barn att starta samtal om livet på nätet.

Tack Caroline för att jag fick förtroende och läsa den här viktiga boken.

Författare: Caroline Engvall
Titel: Nollan och nätet,  Noelia och spelet
Illustratör/ fotograf : Katarina Vintrafors
Förlag: Boksmart
Ålder: 9-12 år
Betyg 💜💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar