fredag 18 oktober 2019

Under nio nätter - Denise Rudberg


Del 9 i serien om Marianne Jidhoff är så där underbar som alla andra böckerna i serien. Denise Rudbergs sätt att skriva gillar jag, då språket är lättsamt, har ett gott flyt och ett bra driv. De är snabblästa, underhållande och underbara.

Denise kallar själv sin genre för Elegant Crime, som innebär kriminalromaner i överklassmiljöer. Och det är precis vad du får om du läser den här serien. Jag rekommenderar dig att läsa dem i rätt ordning för de bygger verkligen på varandra. 


Alltid när det kommer en ny bok i serien försöker jag dra ut på att läsa den, jag vill ju inte att den ska ta slut. Men då uppstår ett problem, det går inte. Det är sträckläsning som gäller.

Dock måste jag tyvärr säga att den här inte alls håller lika hög klass som många av de tidigare. Jag tycker det är en ganska tunn historia och väldigt förutsägbar. Nu älskar jag allt som är omkring, alla personer och "syjuntan" som hon kallar sitt utredningsteam men Denise har ju tidigare visat att hon kan betydligt bättre än så här så jag hoppas nästa blir lite vassare, för visst kommer det fler?


Mitt omdöme: Trevlig, charmerande och ganska oblodigt, det är grejen med den här serien. En ren njutning!Handling
Nionde boken i den populära serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff. En varm sommarkväll sitter en man på sin balkong när han plötsligt hör ett konstigt ljud - ett desperat rop, en duns, sedan tystnad. Han ringer 112 men räddningstjänsten kommer aldrig. När han går och lägger sig känns det som att han har inbillat sig hela händelsen. Fem år senare blir Marianne och hennes specialteam kontaktade för att utreda ett gammalt självmord begått av mannen till en känd livsstilsprofil. Samtidigt börjar profilens nuvarande sambo att känna sig hotad. Privat får Torsten det riktigt körigt när hans exfru plötsligt ringer på dörren och behöver tillfälligt tak över huvudet. Marianne hamnar på en stökig middag som resulterar i en ny bekantskap hon helst velat vara utan. Även Augustins liv är ställt på kant och han grubblar intensivt över de stora frågorna.

Författare: Denise Rudberg
Titlel: Under nio nätter
Utgiven av: Bokförlaget Forum
ISBN9789137154909
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna
Storytel - Uppläsare Ann -Marie Käll

Läs fler bokbloggar.se

Marianne Jidhoff-serien

Ett litet snedsprång.
Två gånger är en vana.
Mellan fyra ögon
När klockan slår fem
På sex meters djup
De sju som såg
Åtta steg bakom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar