torsdag 31 oktober 2019

Ishavet - Michèle GlatthardDet är en berättelse som rymmer så mycket sorg och tragik, men som även innehåller många goda och fina gärningar som ger mig som läsare lite hopp och förtröstan. Det är enormt fina skildringar av miljöer och olika sinnesstämningar.
Jag tyckte emellanåt att historien blev lite seg och tappade tempo, den startar starkt och jag vill veta mer men sedan kommer vissa partier som känns lite som en transportsträcka och de är väldigt långa. Det gör att jag tappar sugen och läser något annat emellan. Dock finns det något där som ändå gör att jag måste läsa vidare, jag måste få veta hur ska det gå för Einar och Liv. I den senare delen av boken kommer tempot tillbaka igen och då går läsandet med en salig fart. Kanske hade boken kunnat reducerats med 100 sidor i alla fall kändes det så för mig.


Jag gillar berättelsen väldigt mycket och är oerhört nyfiken på hur det ska gå för Einar.
Mitt omdöme: Ett språk som är oerhört vackert och målande. Författaren är mycket kunnig och påläst om dekokter, älvor och folksägnen. En sorglig berättelse med många tragedier men även med vacker kärlek och mycket  av väsen, älvor och häxkonster.
Läs den här om du gillar att läsa om näcken, älvor och andra väsen, du kommer då att älska den.

Handling
Karin drömmer om ingenting annat än att få gå på dans med sin Anders, gårdens finaste dräng. Hennes dröm blir till en mara när Anders bror Leif leder henne från logen.
Till midsommar föder Karin två barn, en änglalik flicka och en gosse som har faderns ishavsgrå ögon, ögon som modern kommer att frukta, en påminnelse om den mörkaste natten i hennes liv. Men gossebarnet besitter en alldeles särskilt förmåga. Han tröstar som ingen annan, inger hopp där det inte verkar finnas något. Så småningom lär han sig att han även har helandets gåva.
Det här är början på lövjekarlens vandringar, början på hans långa resa hem.

Stort tack till Michèle att du gett mig möjligheten att läsa din fina bok.
Författare: Michèle Glatthard
Titlel: Ishavet
Utgiven av: Ebes förlag
ISBN: 
9789188187727
Betyg: 3 🌟🌟🌟


Finns hos
Bokus
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar