måndag 14 oktober 2019

Sommaren hon aldrig glömde - Nikola Scott


En mycket charmig bok som jag hade svårt att släppa taget om. Vi får följa tre kvinnor i två  parallella berättelser, dels systrarna Madeleines och Georgianas liv på 30-40-talet och dels Chloes liv i nutid och så småningom vävs de två berättelserna samman på ett föredömligt sätt. De båda parallellhandlingarna  skildra två olika mycket gripande kvinnoöden och de båda livsödena berör. 
Jag sätter in boken i genren feelgood med kärlek men där även en del inslag åt det mörkare hållet uppträder, men trots allt övervägande feelgood, fast inte den där sockersöta varianten.
Miljöerna som beskrivs i boken är mysigt målande och beskrivande, skulle garanterat passa på filmduken.


Författaren har skrivit en intressant kommentar i slutet där hon belyser en mycket viktig del av bokens innehåll, den om våld i en nära relation. 
Hon påpekar att en av fyra kvinnor i Storbritannien lever i en sådan miljö enligt SCB. Hur siffran ser ut i Sverige har jag ingen aning om, men misstänker att de inte är så mycket bättre.  

Mitt omdöme: En fängslande och varm historia med livsöden som berör. Den är briljant, den har allt, kärlek, hat och spänning. En bok du inte släpper förrän du har läst sista sidan.

Bild lånad från aftenposten

Från förlagets sida

En oförglömlig historia om två kvinnor som tvingas inse att en man i deras liv inte är den han utger sig för att vara

De föräldralösa systrarna Madeleine och Georgiana växer upp på Summerhill i det idylliska Cornwall. I augusti 1939, när sommaren drar sitt sista andetag, väntar Madeleine på att hennes syster äntligen ska komma hem från en lång resa. Tillsammans ska de vänta ut kriget som rycker allt närmare. Men det blir inte som Madeleine har tänkt sig. Med sig har systern den nya pojkvännen Victor som genast charmar sin omgivning. Den enda som misstänker att Victor inte är den han utger sig för att vara är Madeleine.

Sjuttio år senare möter Madeleine den unga Chloe. Hon är nygift med den framgångsrika Aiden, har nyligen avslutat sin lovande karriär som fotograf och väntar parets första barn. Det borde vara en lycklig tid. Men istället för att se fram emot livet som väntar börjar Chloe ana nya sidor hos sin make, sidor som hon inte vet hur hon ska hantera och som gör henne skräckslagen.
Tack Historiska media för rec ex.
Författare: Nikola Scott
Titlel: Sommaren hon aldrig glömde
Utgiven avHistoriskamedia
ISBN:9789175457918
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel - uppläsare Eva Röse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar