onsdag 8 november 2023

Priset för ett liv - Malin Thunberg Schunke


Hur högt är priset för ett liv?

En kvinna hittas brutalt mördad i Grekland. Mordoffret är amerikanska och hustru till en högt uppsatt svensk jurist. Kort därefter kommer beskedet att parets femårige son har kidnappats hemma i Helsingborg och kidnapparna kräver en hög lösensumma. En polisjakt drar i gång över hela Europa för att hitta förövarna.

En internationell utredningsgrupp startas på Eurojust med åklagaren Esther Edh i spetsen. Esthers chef Fabia Moretti ser snart ett samband med en gammal utredning. Spåret leder rakt in i Europas mörkaste och mest hänsynslösa kriminalitet. Med fara för livet närmar sig Esther och Fabia en grupp människor som inte skyr några medel för att offra andra och där priset för ett liv visar sig bli alltför högt.

Priset för ett liv är en verklighetstrogen thriller om samvetslös handel med människoliv, mörka familjehemligheter och korruption. Det är den femte, fristående delen i serien om åklagarna Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet.I del fem tar Malin upp människohandel och korruption men även dystra och mörka familjehemligheter.

Med ett härligt driv, en hållbar story och r
iktig hög trovärdighet som genomsyrar det hela, så blir det här en grym bok. En berättelse som dessutom är spännande och bjuder på oväntade vändningar som överraskar mig.
Trots att det är många trådar och personer att hålla ordning på så besitter Malin en enorm förmåga att på ett makalöst sätt knyta i hop alla trådar och det utan att hamna i någon svacka.
Som vanligt så märks det att Malin är påläst i ämnet hon skriver om och att det ligger mycket research bakom. 

Missa inte den här thrillerserien. Den är grymt bra. Men du! Läs dem i ordning för bästa behållning.

                                                     
 


Författare: Malin Thunberg Schunke
Titel: Priset för ett liv
Ljudbok: Katarina Ewerlöf
Utgiven av: Piratforlaget
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar