onsdag 16 oktober 2019

Talisman - Peter Lood


En välskriven thriller som i långa stunder håller mig på helspänn, ibland kanske i min smak lite väl rå.
Storyn är oerhört spännande och i allra högsta grad beskriver den ett scenario som inte alls skulle var omöjligt att det inträffade i vårt samhälle idag. 
Historien startar upp med hedersvåld som sedan i en parallellhandling även tar oss vidare till en fanatisk man som huvudpersonen tom Hector måste få stopp på.

Bitvis tycker jag att historien tappar i fart då Peter djuplodar för mycket i saker som jag inte tycker tillför själva storyn något. Det blir lite för mycket fakta, faktatermer som gör att jag tappar fokus emellanåt. Kanske även ett något för stort persongalleri, känner att jag inte greppar alla och blandar ihop dem.
Dessutom gillar jag nog när böcker är skrivna i dåtid och inte som här i nutid. Men det är ju en mycket personlig åsikt.


Mitt omdöme: Ett rappt språk, Tom Hector är en intressant karaktär med dubbla identiteter, ibland fågel och ibland fisk. Peter lyckas mycket bra med att skildra båda identiteterna och håller därmed spänningen vid liv genom hela boken. Dessutom kommer den där klassiska cliffhangern på sista sidan. Det gillar jag. Så nu Peter väntar jag med spänning på uppföljaren.
Jag har även sporadiskt lyssnat när jag varit ute på mina promenader och jag gillar Dan Bratts sätt att läsa.
Tack för att jag fick läsa och recensera din bok.


Från Vulkans webbsida

Talisman är den första boken i den nya serien Talion principen med detektiven och privatspanaren Tom Hector. Precis som tidigare utgivna böcker av Peter Lood så handlar Talion-principen om det basalaste hos människan. Hennes allra simplaste begär; hämnd.


Sommar i Stockholm. Tom Hector vaknar upp på Clara kyrkogård efter att ha blivit brutalt misshandlad. En uppoffring han anser värd sitt pris i jakten på upprättelse för en ung kvinna som blivit mördad av sin familj.
Detta är upptakten till en rå historia om hedersvåld och terrorism, där målet för Tom Hector varken är att fria, fälla eller förlåta. Målet är att skipa rättvisa, enligt den uråldriga lagen om Talionprincipen.
Talisman är den första boken i den nya serien Talion principen med detektiven och privatspanaren Tom Hector. Precis som tidigare utgivna böcker av Peter Lood så handlar Talion-principen om det basalaste hos människan. Hennes allra simplaste begär; hämnd.

Författare: Peter Lood
Titlel: 
Talisman
Utgiven av: Vulkan media
ISBN9789189013698
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Storytel - Inläsare  Dan Bratt

Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar