måndag 7 oktober 2019

Feelgood - Gröna fingrar sökes

Annika Estassy


En feelgood som jag gillar väldigt mycket. Den tar upp ett allvarligt ämne men den får mig ända inte att må dåligt. Dessutom är den feelgood på ett för mig lagom sätt, inte så där sockersöt utan har även ett djupare budskap.


Historien har allt en bok i den här genren bör ha, relationer, värme, humor och vänskap. Författaren har ett mycket bra sätt att beskriva personer och miljöer på och jag skulle gärna vilja lära känna dem mer och få reda på hur det går. En udda karaktär som förgyller boken är den härliga och lite buttre kakaduan.

Det enda negativa jag har om boken är att den slutar så abrupt och för mig blev den inte riktigt färdig, därav ett lägre betyg.


Mitt omdöme:
En fantastiskt varm och charmig roman den är lättläst och har även ett djup och en hel del allvar. J
ag rekommenderar den verkligen. 

Bild lånad från insightone.se/Från förlagets sida:
Det är sommar i Måneby, Agnes favoritårstid. Men i år är inget sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Agnes så hon orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre. Dessutom har hon i ett svagt ögonblick lovat sin granne att ta hand om hans kakadua medan han reser jorden runt. Vad ska hon göra?

Många mil söderut, utanför Stockholm bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott bestämmer sig Leyla för att fly bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel och hamnar i Måneby. De efterföljande veckorna blir den återhämtning som Leyla längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan hålla sig undan för evigt. Går hennes äktenskap att rädda? Vill hon ens det?

Även Agnes har livsavgörande beslut att fatta, men av ett helt annat slag. Gröna fingrar sökes är en berättelse om utsatthet men också om kvinnors vänskap levnadsvisdom och en trädgårds läkande kraft.


Författare: Annika Estassy
Titlel: Gröna fingrar sökes
Utgiven av: Norstedts förlag
ISBN: 9789113090849
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris
Bokus
Lyssna: Storytel - Uppläsare Marie Richardsson

bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar