fredag 4 oktober 2019

Mord i Tjugesta, Glanshammar - Maja Willander


Läs Kärlek börjar med mord om du gillar pusseldeckare och helt oblodiga historier. Det finns mord, det finns många misstänkta, en mormor och två poliser och dessutom många hemligheter som ruvar därute i Tjugestskogarna, stax utanför Örebro.


Ett stort plus är att jag inte knäckte vem mördaren var och det blev verkligen en överraskning. Det gillar jag. 
Författarens språk är rappt och lätt att ta till sig dock tycker jag att persongalleriet nästan är lite väl stort och vissa omständigheter lite väl tillrättalagda och väl ofta passar slumpen in på ett för bra sätt. Men annars är boken trevlig och underhållande.
Boken är lätt att komma in i och är väldigt lättläst.
Jättekul med en bok som utspelar sig i mina hemtrakter, det blir vansinnigt kul när man kan se många olika platser framför sig, som tex den fina ladan där Tjo i Tjugesta gästas av bra artister på somrarna och vårt vackra slott i Örebro.

Mitt omdöme: Charmig, mysig pusseldeckare med oväntat slut.


Handling
"En lättsmält deckare som man vågar läsa även när höstmörkret lägger sig, utan risk för mardrömmar. Härliga miljöbeskrivningar gör platsen levande och det känns som om jag gjort ett besök i bygden." Agneta Norrgård

"Gillar du pusseldeckare så ska du absolut läsa den här fina deckaren. Det fanns inte en enda tråkig minut i hela boken och spännande från första sidan till den sista." ninnisskogisar

Vera har lyckats dölja både sina små och stora hemligheter och lever nu ett stillsamt liv som pensionär i den lilla byn Tjugesta. Men när en man hittas mördad mitt i idyllen dras hon motvilligt in i utredningen.

Det visar sig att Vera inte är den enda som bär på hemligheter. Såväl den bullbakande grannkvinnan som den tyste atleten och den fridsamme trädgårdsmästaren har något att dölja.

Fallet med skottet i svampskogen är inte så enkelt som det först verkade vara, och snart inträffar den ena obehagliga incidenten efter den andra. Men samtidigt som döden kommer till byn börjar romantiken spira


Författare: Kärlek börjar med mord
Titlel: Maja Willander
ISBN9789188867223
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar