fredag 11 oktober 2019

Ett lik i garderoben - Olséni & HansenVill du ha en charmig och inte brutal deckare? Läs då uppföljaren till Ester Karlsson med K, Ett lik i garderoben. 
Du får en mysig pusseldeckare som är helt oblodig, men med humor, vassa repliker och som har glimten i ögat. En mysdeckare att krypa upp isoffan med, dricka en kopp te, tända ett ljus och just bara mysa. Jag upptäckte ofta att jag satt med ett leende på läpparna då den är mycket underhållande och författarna har fångat de olika personernas egenheter på ett mycket beskrivande sätt. 
Själva mordhistorien i sig anser jag inte vara den viktigaste delen i berättelsen utan det är Ester och hennes pensionärskumpaner som är den stora behållningen.

Boken är lättsam och underhållande med ett språk som är perfekt till den här kategorin av böcker, jag kallar dem feelgood deckare.


Sammanfattningsvis: Underhållande feelgood deckare på högnivå med mycket humor och stor charm.
Bild från wikipedia  - Hjularöds slott


Från förlagets sida

ESTER KARLSSON, 78 ÅR OCH ÄNKA, blir tillsammans med systern Barbro och hennes hypokondriske make, Arne, bjudna på åttioårskalas på Hjularöds slott. Barbro som älskar god mat och stora sällskap, blir entusiastisk över inbjudan. Arne och Ester däremot hittar bara nackdelar med det tre dagar långa firandet. När en av gästerna oväntat dör under mystiska omständigheter får Ester äntligen något vettigt att fördriva sin tid med och hon drar med full entusiasm igång en egen mordutredning. När sedan även Arne får blod på händerna så gör Ester vad hon kan för att leda polisen på villovägar. Det visar sig snart att det är fler än Arne som har ett lik i garderoben …

Ett lik i garderoben är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K. En pusseldeckare med starka karaktärsskildringar och en stor dos humor.
Tack Bokfabriken och  tack Christina och Micke för en underbar bok! Ser fram emot att få läsa nästa! För det är väl en på gång hoppas jag 😊

Författare: Olséni & Hansen
Titlel: Ett lik i garderoben

Utgiven avBokfabriken 
ISBN9789176299821
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Storytel  Uppläsare: Helge Skoog
Läs gärna min recension om del 1 i serien om Ester Karlsson med K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar