lördag 26 oktober 2019

Henrys hemlighet - Kristina Ohlsson

Jag är avundsjuk på alla er som eventuellt inte läst de tre böckerna om Martin Benner, de är grymma!

Har du inte läst dem är det absolut hög tid. Kristinas sätt att skriva de här historierna är grymt bra, de är smarta, oförutsägbara och med massor av olika vändningar hög spänningsfaktor och många cliffhangers. Henrys hemlighet tar vid efter "Lotus blues" och "Mios blues"  den är  precis lika spännande och överraskande som de tidigare och jag rekommenderar dig att läsa dem i ordning.
Dessutom är de välskrivna med ett bra och passande språk till spänningsgenren och med ett driv framåt som gör att boken går oerhört fort att läsa.

Kristina tillhör mina topp tre favoriter som spänningsförfattare alla kategorier, jag har läst allt hon skrivit och jag blir aldrig besviken. Henrys hemlighet är en hårdkokt deckare men en helt udda utredare, han är advokat och inte polis, han äger verkligen i storyn. 

Mitt omdöme: En spännande och oförutsägbara bok som du inte lägger ifrån dig. Spänning ända in i kaklet och ett slut med en oväntad twist.


Från förlaget

Advokaten Martin Benner älskar antikviteter. När hans vän Henry dör, får han ett erbjudande han inte kan motstå: att överta Henrys andel i en antikhandel i New York. Men lyckan blir kortvarig. Martin blir uppsökt av en man som hävdar att Henry inte alls dog av sin sjukdom, utan blev mördad. Samtidigt märker Martin att han är övervakad. Någon smyger kring hans hus på natten och lämnar avtryck i snön.

Snart tvingas Martin in i en febrig jakt på sanningen om Henry. Sökandet leder honom till en kyrka med för mycket makt och en antikhandel med dunkla affärsmetoder. Martin får allt svårare att skilja sanning från lögn och vän från fiende.

Vem var egentligen Henry Schiller? Och vad hände den dagen han dog?

HENRYS HEMLIGHET är en spännande och intrikat kriminalroman om hur spår från det förflutna inte går att gömma. Men också en berättelse om familjelojaliteter och det svåra i att göra dem beständiga.

Boken är en fristående fortsättning på romanerna Lotus blues och Mios blues.

Författare: Kristina Ohlsson
Titlel: Henrys hemlighet
Utgiven av: Piratforlaget
ISBN9789164206138
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Inläsare Magnus Roosmann
 
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar