tisdag 29 oktober 2019

Sightseeing i mitt inre - Maria Fogelberg Nelson


Författaren kallar den här genren för "Klim - lit" den handlar om medelålders kvinnors svårigheter att hitta sin plats i livet.  Sightseeing i mitt inre är en rolig och varm bok som stundtals får mig att le men som även har en mörkare botten.
Den här historien beskriver att livet inte slutar vid en viss ålder och att kärlek och äventyr absolut kan dyka upp trots att man blivit en klimakteriekärring. Personbeskrivningarna är fantastiskt roliga och man kan riktigt se Lenas galna chef framför sig.

Mitt omdöme: Du får en härlig bok om en kvinna som möter sina rädslor och gör en resa i sitt självförverkligande. Det är en varm, humoristisk men lite annorlunda feelgood-bok. Det jag funderar på är om Lenas mamma i slutet av boken har två män både en Affe och en Agne? Eller har tryckfelsnisse varit i farten?


Handling: 
Du är så jävla fet och gammal, du äcklar mig , avslutade han inte förklaringen med, men jag vet att det var det han tänkte. Istället sa han: Jag har tröttnat på att vara gift.

Lena Nymans liv har mer att önska. Det är som om hon befinner sig i en stensarkofag och framtiden ser mörk ut. Hon måste göra en förändring, och det bästa sättet är att gräva där hon står göra sightseeing i sitt inre för att kunna ta reda på varför hon är ensam, rädd och trygghetsnarkoman.

Någonstans finns nyckeln till ett bättre liv, men var?
Vad får hennes låsta hjärta att öppnas?
Vad är det hon har glömt bort?
I minnenas kartotek finns svaret.

I sitt sökande efter att hitta svaren gör hon bland annat nedslag i skönhetsindustrin, går på danskurs och gör en utlandsresa.

Tack Idus förlag för recensionsex.

Författare: Maria Fogelberg Nelson
Titlel: Sightseeing i mitt inre
Utgiven av: Idus förlag
ISBN: 9789175778235
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar