lördag 26 oktober 2019

Damen med bysten - Karin Brunk HolmkvistJag har läst alla böcker av Brunk Holmqvist en del är bättre än andra och just den här hör inte till mina favoriter men hur som helst är den läsvärd. Det är precis som som alltid, man vet vad man får och ibland är det exakt så som Karin skriver, det som behövs. Lagom tokigt med charmiga karaktärer som får mig att le och mysa.
Alla karaktärer har härliga personligheter och man kan inte annat än gilla dem. Boken är lättläst och bjuder på en hel del eskapader och tokigheter.

Mitt omdöme: Karin är ett säkert kort på feelgoodhimlen, man får det man förväntar sig. En charmig berättelse om trevliga karaktärer i mysiga miljöer.Handling: I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.

En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma.

När Antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv-programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran.

I tv-myllret smyger sol-och-våraren Edmund omkring. Han ställer sig in hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa är frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd.

Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg. Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus. Följ med in i en varm och humoristisk berättelse i sann Karin Brunk Holmqvist-anda.
Tack Karin och bokfabriken för rec.ex.
Författare: Karin Brunk Holmkvist
Titlel: Damen med bysten
Utgiven avBokfabriken 
ISBN:9789178352487
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel  Uppläsare: Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar