onsdag 2 oktober 2019

Barnserie för läsinlärning - "Flugan på näsan" & Monstret är räddKinga AnderssonJag har fått i uppdrag av Kinga Andersson att läsa och recensera hennes två böcker som är skrivna med versaler. Tack för förtroendet. Kinna har, 

"tack vare sitt arbete med lågstadieelever och senare även arbete i ett grundskolebibliotek, upptäckt ett behov. Nämligen att utbudet av versalböcker och extra lätta böcker var alldeles för snålt." (kingas-lovely)
Mitt omdöme

Böckerna är väl genomtänkta, det är lättlästa böcker för nybörjare i läsning, med lagom mycket text och med bra bilder som förstärker läsningen.
Dessutom tycker jag mycket de pedagogiska bilderna som finns i bildgalleriet, de på näsor, som finns i slutet av boken Flugan på näsan.
Dock vill inte mitt barnbarn 4 1/2 gillar läsa de här, han är inne i en period när han inte tycker om monster och att döda flugan tycker han är orättvist. Vi gör ett nytt försök när han blir äldre med dessa.Från förlagets sida
En barnbok för den som håller på att lära sig att läsa.
Den första i serien KORT och KUL. Boken är skriven med versaler.
"Flugan på näsan" är en kort berättelse med glimten i ögat. Den handlar om en fluga som vill bo på en näsa.

Den andra boken i serien KORT och KUL. Boken är skriven med versaler och passar perfekt för den som håller på att lära sig att läsa.

"Monstret är rädd" är en kort berättelse om ett väldigt litet monster som försöker överleva i människans värld.
Kinga Andersson har vänt lite på begreppen och det är monstret som är rädd för människan och han ser mycket annorlunda på vår värld.

Kinga Andersson har, tack vare sitt arbete med lågstadieelever och senare även arbete i ett grundskolebibliotek, upptäckt ett behov. Nämligen att utbudet av versalböcker och extra lätta böcker var alldeles för snålt.

Blir du sugen på att läsa mer om dessa böcker eller varför inte köpa dem?  
I så all kan du göra på Kinnas webbsida kingas-lovely

Författare: Kinga Andersson
Illustratör:Kinga Andersson Edna Andersson
Titlel: Flugan på näsan och Monstret är rädd
Utgiven av: kingas-lovelyTM
ISBN: 9789163945908 och 9789163945892
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar