torsdag 3 oktober 2019

Tokstressad - faktabok för barn - Annika Berg


HUR DU HANTERAR SJUKT STRESSADE VUXNA

Vilken underbar bok. Den är så pedagogisk och så tydlig, Annika förklarar på ett enkelt och begripligt sätt för barn att det inte är barnets fel att den vuxna mår dåligt. 

Dessutom är hon så tydlig med att den vuxna inte slutat att älska sitt barn utan bara är så förskräckligt trött. 
Hon betonar också vad den vuxna kan tycka är jobbigt och hur man kan hjälpas åt i familjen för att underlätta och hjälpa till.

Jag önskar att jag hade haft tillgång till den här boken när jag kraschade för 20 år sedan, den hade varit till stor hjälp då.

Jag skulle vilja uppmana alla förskoleverksamheter och åk 1-3 att satsa på den här och läsa med barnen för visst har väl alla barn känningar av en stressad förälder nu och då.  I slutet av boken finns det 10 konkreta tips på vad och hur man kan göra.
Från förlagets sida:
Har du en sjukt stressad vuxen? Det har vi med. Eller två faktiskt.

Mamma kan inte längre spela spel, hon förstår inte reglerna hur många gånger hon än läser. Pappa lägger kalsonger i kylen och prickig korv i legolådan. Det går inte att fråga när maten är klar, då börjar det nästan ryka ur öronen på dem. Det verkar som att de helst vill gömma sig under en filt, inte gå till simhallen eller fixa barnkalas.

Att förstå ett utmattningssyndrom kan vara svårt som vuxen, hur är det då i barnens ögon? Familjen Bergh bestämde sig för att dela med sig av fakta, kärlek, tips och tricks. Tillsammans har de skrivit boken TOKSTRESSAD - hur du hanterar sjukt stressade vuxna.

Det finns något som är extra viktigt att förmedla i boken - Det är aldrig ditt fel att din vuxen är sjuk och hen älskar dig fortfarande lika mycket!

Stress är den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige. Om inte du själv är en sjukt stressad vuxen så känner du förmodligen någon som är det. En stor del av de som blir sjuka i utmattningssyndrom är i 30-40 års åldern. Då finns det ofta barn i familjen som ser en vuxen bli både knepig och knasig. Detta är boken för er!

Författare: Annika Berg
Titlel: Tokstressad - Hur du hanterar sjukt stressade vuxna

Utgiven avParus förlag
ISBN9789198288568
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar