onsdag 9 oktober 2019

Skrivet i stjärnorna - Minni Darke


Om du är intresserad av astrologi, horoskop och underfundiga formuleringar kommer du att älska den här boken.
För mig är det nog lite för mycket av astrologiska termer vilket gör att jag tappar rytmen i läsningen. Dessutom är persongalleriet för stort och jag har ibland svårt att hålla isär vem som säger och gör vad.

Jag hade väldigt svårt att ta mig in i historien men när jag väl gjort det flöt det på bra. Språket funkar oftast och det finns snabba och underfundiga repliker som jag småler åt. Kapitlen är indelade efter de olika stjärntecknen som vi hittar i tidningar när vi läser våra horoskop. 

Då jag har en väninna som är oerhört taggad på allt vad astrologi heter så lät jag även henne läsa boken. Och där ser man vikten av att inte alltid lyssna på recensioner utan att man bildar sig en egen uppfattning.
Hennes kommentar var wow, vilken häftig bok och hon gav den rakt av 4 🌟 i betyg, det enda som var avgörande för att det inte blev full pott för henne var att även hon tyckte det var lite trögt att komma in i historien.


Mitt omdöme: Charmig, fyndig och lättsam.

Från förlagets sida
Ibland behöver ödet lite hjälp på traven. När Justine (Skytt, blivande journalist och skeptiker) stöter på sin gamla tonårsförälskelse Nick (Vattuman, kämpande skådespelare och andligt sökande) kan det vara en slump. Men det kan också vara skrivet i stjärnorna. Oavsett blossar Justines känslor upp på nytt. Hon jobbar på en stor veckotidning – och det visar sig att Nick slaviskt följer deras astrologikolumn. Så i ett försök att fånga Nicks uppmärksamhet bestämmer hon sig för att göra några små förändringar i Vattumannens horoskop innan tidningen går till tryck. Men små förändringar kan få stora konsekvenser ...

Författare: Minni Darke 
Titlel: Skrivet i stjärnorna
ISBN: 9789188801142
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel: Inläsare - Katharina Coen Keller

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se
Tack Marie Jungsand hos lovereads och Minni Dark för att jag fått förhandsläsa och recensera boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar