onsdag 2 oktober 2019

Mord i Monets trädgård - Svarta näckrosor

Läs ett utdrag ur boken 
Jag måste erkänna att jag vid flera tillfällen var på väg att ge upp den här boken. Tempot var så segt från start och det var så vansinnigt många karaktärer att hålla ordning på och dessutom med franska namn.
Kanske var det därför jag hade  svårt att komma in i handlingen och jag hade oerhört stora förväntningar på boken.
Sedan efter drygt halva boken hände något, helt plötsligt fångade den mitt intresse och vips vill jag inte sluta läsa. 
Författaren har ett magnifikt sätt att beskriva de franska miljöerna, de blir så levande. Även karaktärerna fångas även dem på ett lysande sätt.

Sedan säger jag bara slutet...Alltihop vävs ihop helt galet bra det blev, jag var helt ovetandes länge och blev rejält överraskad. En riktig knorr på slutet blev det.

Extra plus till den här historien är att den gode Bussi ger oss läsare en lysande lektion om Claude Monets liv och hans trädgårdar. Helt klart ett ställe jag vill besöka.


Från förlagets sida
Turister flockas dagligen till den charmiga byn Giverny där Claude Monet målade sina berömda Näckrosor. Men när Jérôme Morval, en man lika besatt av konst som av kvinnor, hittas död i närheten av den vackra trädgården visar byn upp en mörkare sida. I hans ficka återfinns ett vykort av Monets Näckrosor med orden: Elva år. Grattis på födelsedagen.

Tre kvinnor visar sig på olika sätt vara involverade i hans död: en konstnärligt begåvad elvaårig flicka, en vacker byskolelärare och en gammal änka som huserar i den gamla kvarnen. Alla tre bär på en hemlighet. Och alla tre söker efter en väg ut.

“...en sällsynt välkonstruerad intrig som håller även de mest vana deckarläsare i ovisshet fram till sista kapitlet” Le Point


Författare: Michel Bussi
Titlel: Svarta näckrosor
ISBN9789188647504
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar