onsdag 30 oktober 2019

Bobo och bebisraketen - Ulrika HjortBoken handlar om Bobo som har fått ett syskon, en lillasyster. För det mesta älskar Bobo henne och han försöker hjälpa till med byta blöjor och andra saker som han tror är bra. Han tycker om att gosa och mysa med henne. Men när hon blir lite äldre vill hon bara förstöra och hon börjar att bitas. Det gillar inte Bpbo och det är inte kul att mamma blir arg på Bobo när han inte tycker om att lillasyster förstör. Det är orättvist. 


Mitt omdöme: En mysig berättelse om hur det är att få ett syskon. Den är berättad med kärlek och ömhet. Fina bilder och lagom med text, passande ålder 3 -6 år.

Ottos omdöme:
Jag känner igen mig säger Otto och sneglar lite surt på sin lilla syster, det är precis som vi! Bilderna är fina och boken är rolig. (Otto 4 1/2 läser med mormor och lillasyster Ellen.
Betyg:4 🌟🌟🌟🌟

Handling
Bobo har fått en bebis! Bebisgull är liten och gullig och Bobo älskar henne från första stund. Varje dag hjälper Bobo till att passa och sköta om sitt lilla syskon. Mamma och pappa tycker att Bobo är världens bästa storebror. Dagarna går och Bebisgull lär sig både sitta och krypa och en dag förvandlas hon först till Bebisraketen och sedan till bebisbitaren! Hur ska det nu gå för storebror Bobo?Författare: Ulrika Hjorth
Illustratör: Emelie Engblom Molin
Titel: Bobo och bebisraketen

Utgiven av: Idus förlag
ISBN: 9789188964366
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar