fredag 26 juli 2019

Lotus Blues , Mios Bluse - Kristina OhlssonJag skriver en gemensam recension på de här två, Lotus Blues , Mios Blues, då de är del 1 och 2 i en miniserie.

Kristina tillhör en av mina absoluta favoritförfattare inom spänningsgenren. Hennes sätt att skriva är oerhört bra och spänningen är som oftast hög rakt igenom och så är även fallet i dessa två böcker som ingår i en miniserie.
Serien har allt, en mycket tät intrig, de är lysande i språket, spänningen är på topp och såväl person- som miljöbeskrivningar är utomordentliga.

Gemensamt för båda böckerna är att ingen och inget är som man först tror. Man kan klura och fundera men till sist är det ändå inte som man tror sig ha listat ut, Precis som bra spänningsböcker ska vara.


Sammanfattningsvis:
Psykologiskt spännande böcker som är omöjliga att lägga ifrån sig.
 
Varning!
Ha gott om tid på dig då du börjar med dessa då du kommer att läsa tills de är slut!!!!! Med fullt adrenalin påslag.

Handling:
Dagen då allt går åt helvete regnar det. En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berättar att hans syster behöver hjälp. Det är bara det att systern är död.
Innan hon tog sitt liv erkände hon fem mord. I tidningarna kallades hon seriemördare och gavs namnet Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprättelse – och samtidigt hitta hennes försvunne son Mio.

Var är Mio?
Vad hände egentligen på Mios dagis den där sista dagen? Mot sin vilja har Martin Benner dragits in i jakten på den försvunne fyraåringen. Så länge barnet är borta, kommer inte den hänsynslösa maffiaorganisationen att lämna honom i fred. Desperat följer Martin upp de få spår som finns.

Jakten på sanningen ställer honom inför ett ohyggligt dilemma: Kan han rädda både Mio och sig själv? Eller krävs ytterligare offer för att Martin Benner ska få ro?

Författare: Kristina Ohlsson
Titlel: Lotus Blues och Mio Blues
Utgiven av: piratforlaget
ISBN:9789164204516 och 9789164206411
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
 
Storytel Inläsare Oscar Skagerberg
 
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se  bokbloggar.se

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar