söndag 21 november 2021

Glorian - Hanna Blixt

Mina tankar
När jag läste om boken och jag såg den här meningen, Dystopisk spänning i övervakningens tid, fick jag såväl ångest som lätt panik. Jag som inte gillar den här typen av böcker. Men skam den som ger sig.

Det här är en spännande bok med en riktigt bra handling, men väldigt annorlunda mot det jag är van att läsa. Karaktärerna är bra gestaltade och språket känns bra för de miljöer Hanna berättar om. Det är ett enkelt språk som gör att boken är lättläst.

Boken är säkert toppen för dig som gillar den här typen av genre, men var det något för mig? Mitt bestämda svar är, tyvärr inte.
Men det är inte baserat på att boken är dålig utan på att jag är en harig kvinna som inte gillar dystopisk spänning. 
Jag kan inte betygsätta den på ett ärligt sätt. Då jag inte är en van läsare av den här genren och kan omöjligt bedöma den. Jag har för lite kunskap för att ge ett rättvisande betyg.

Boken
Ett nytt virus har precis svept över jorden. Klimatflyktingarna är många och nationsgränser har börjat suddas ut. Det nya samhället som växer fram präglas av övervakning med hjälp av drönare, mobiltelefoner och en ny produkt som ska rädda världen.
Under virusutbrottet har människan tvingats ta ett steg tillbaka och djuren har tagit allt större plats på gatorna. Men när livet börjar återgå till det normala vill inte djuren backa undan. De börjar snarare uppträda aggressivt – något forskaren Caroline tror sig veta orsaken till. Och någon tycks till varje pris vilja förhindra att sanningen kommer ut.

Glorian är den första spänningsromanen av två i serien När djuren vaknar. Vi får följa den föräldralösa Annie som åtalas för ett mord hon inte minns att hon har begått, hennes vän Walter, uteliggaren Ben och forskaren Caroline. Ska de lyckas stoppa de mörka krafterna innan djuren tar över helt?

Författare: Hanna Blixt
Titel: Glorian
Utgiven avHistoriskamedia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar