tisdag 23 november 2021

Projekt Jul - Cathy Bramley


Mina tankar
Projekt jul är en välskriven feelgood om känslor av utanförskap och hur de kan överbryggas om man släpper sina egna förutfattade meningar. Trevlig och romantisk läsning. Anette Nilsson, BTJ

Precis så är det med den här boken. Den får mig att le och att skratta men även tänka till ett par varv på vad som är viktigt här och nu.
Du får mycket av det jag anser ska finnas i en julig feelgood. Förutom det som alltid ska finns i feelgoodare, kärlek, förvecklingar och en vettig story, så MÅSTE en julfeelgood ha JUL, julkänsla, snö, en mistel och känslan av att det till och med doftar jul.

Den här boken har det. Den har även härliga miljöer och ett lysande persongalleri. Där är ett bra tempo och ett driv som gör att man snabbt svischar igenom den. Både på gott och ont. Man vill ju inte att den ska ta slut...
Läs den!!! Om du som jag älskar feelgood böcker, för den storyn både fängslar och underhåller.
 

Boken

Julen är inställd! Eller?

I den pittoreska lilla staden Wetherley ser julen inte ut att bli som den brukar.

Merry Shaw har en deprimerande jul framför sig. Hon hade tänkt tillbringa den med sin pojkvän i hans tjusiga hus, nyförlovad och lycklig. Men när hennes frieri inte riktigt går som förväntat står hon plötsligt hemlös och ensam inför julen. Var ska hon bo, och var ska hon tillverka sina doftljus till sitt nystartade företag?

Cole Robinson är nyskild och saknar sina barn som flyttat till Kanada med sin mamma. För att slippa tänka på det, lägger han ner ännu fler arbetstimmar i sin byggfirma jul eller ej.

Såväl Merry som Cole har bestämt sig för att julen är inställd i år. Så hur i hela världen kommer det sig att de plötsligt blir ansvariga för att arrangera stadens julfirande -

Tack vare en härlig samling familj och vänner, en livlig liten stad, lite snö och en mistel här och där, blir julen mer glittrande och magisk än Merry och Cole någonsin kunnat föreställa sig.

Titel: Projekt Jul
Författare: Cathy Bramlay
förlag: Piratförlaget
Omdöme: 🌲🌲🌲🌲🌲

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar