torsdag 18 november 2021

Elva änkors man - Denise Rudberg

Mina tankar
Om du har följt Marianne Jidhoff  och co så kanske du kommer att tycka att den här, del 11,  är  lika charmig och trevlig som de tidigare. Men jag saknar något men jag har svårt att sätta fingret på vad! 
Jag tycker nog inte att det här är den bästa i serien av Denise Rudberg men trots allt gillar jag hennes sätt att skriva. Den här fungerar bra och det är nog för att jag har kommit att älska karaktärerna. 
Som vanligt är språket lättsamt och har ett bra flyt, vilket tilltalar mig.
Alltså, inget wow men ändå...Jidhoff är Jidhoff och jag älskar att hänga med henne och den speciella utredningsgruppen på Östermalm. 

Jag rekommenderar dig att läsa dem i rätt ordning för de bygger verkligen på varandra.

Boken 
Stina Bodén, en nyskild och ryktesomsusad politiker, kontaktar polisen efter att ha blivit utsatt för utpressning. Hon kan inte skaka av sig den olustiga känslan att hennes nya förälskelse, som hon mött via en dejtingsida, på något vis ligger bakom hoten.

Samtidigt försöker änkemannen Alain Paulsson att börja om efter hustruns bortgång. Under ett helt liv har han dolt sin sexuella läggning men inom honom spirar hoppet om den stora kärleken. Ska han våga blotta sin hemlighet? Och går det ens att börja om i hans ålder?

Nätdejting, medial blottläggning och snåriga samtyckeslagar. Detta är den elfte, fristående romanen i Denise Rudbergs Elegant crime-serie om den erfarna och livsnjutande förundersökningsledaren Marianne Jidhoff och på syjuntan den särskilda utredningsenheten på Östermalm.

Marianne Jidhoff-serien

Ett litet snedsprång
Två gånger är en vana
Bara tre kan leka så
Mellan fyra ögon
När klockan slår fem
På sex meters djup
De sju som såg
Åtta steg bakom
Under nio nätter
Tio grisar nere

Författare: Denise Rudberg
Titel: Elva änkors man
Förlag:  Bookmarkförlag
Omdöme: 🌟🌟🌟🌟 -
Ljudbok: Gunilla Leining (storytel)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar