lördag 6 november 2021

Den döde ryssen - Nis JacobMina tankar
Oj, vilken bok! Vilket tempo, vilket driv och vilka vändningar. 
Gillar du action en hel del våld och ganska brutala scener så har du hittat den perfekta boken.
En bok jag sträckläste.
Den här storyn har lite känslan av James Bond eller den typen av action då en del saker känns mindre trovärdiga men funkar i den här boken.
Cliffhangern ger ju mig abstinens. När kommer nästa?


Boken
Den döde ryssen är den första delen i Nis Jakobs thrillerserie om den före detta elitsoldaten Andreas Wolf.

Den före detta elitsoldaten Andreas Wolf har precis förlorat sitt jobb som polis efter en blodig skottlossning och ett våldsamt överfall på några kollegor. Han erbjuds då ett välbetalt jobb av ett hemligt sällskap som opererar över hela jorden för att skapa en bättre värld med metoder som är hårdföra och helt klart olagliga.

Samtidigt gör den ryska polisen Inessa sina egna privata efterforskningar i jakten på en dansk seriemördare som mördar östeuropeiska kvinnor och lägger ut morden på nätet. När Wolf skickas ut på ett livsfarligt uppdrag inom den ryska maffian och hamnar i ett utsatt läge ber det hemliga sällskapet Inessa om hjälp.

I samma veva är Wolfs privatliv i upplösningstillstånd. Han har en tumör som är som en tidsinställd bomb i huvudet och ett mörkt kapitel ur hans historia som elitsoldat tränger sig på. Hinner han göra något bra för sin familj, eller för världen, innan hans tid är ute?

Författare:  Den döde ryssen
Titel: Nis Jacob
Utgiven av: Bokförlaget NoNa
Betyg: 💜💜💜💜++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar