torsdag 11 november 2021

Satans sommar - Kim Faber & Janni Pedersen

  
                                                Ljudbok: Niklas Falk Storytel

Mina tankar 
Uppmaning: 
Vad du än gör så läs del 1 först. Den heter Vinterland och lägger mycket som grund och som sedan fortsätter i Satans Sommar. Såväl som vi får följa personerna kring Martin Junker så spinner den här boken vidare på händelser från del 1.

En bok med ett högt tempo ett vansinnigt driv som skapar spänning och intresse hos läsaren. Du vill inte sluta läsa och varje kapitel ger oss små ledtrådar och pusselbitar som för handlingen framåt. Den är smart och du hinner fundera många vändor på vem som är den skyldige. Men som i en bra thriller så får du vänta till slutet för att få ihop det hela.

Det här är en spänningsroman, en thriller som håller hög klass och som är sjukt bra på alla sätt. En bok som engagerade mig och den var omöjlige att lägga ifrån sig. 
Miljöbeskrivningarna är bra och karaktärerna är trovärdiga och alla tillför något till historien. 
Du får en härlig blandning av karaktärernas privata liv och deras yrken och allt passar ihop på ett mycket snyggt sätt.

Varning för sträckläsning. 
Boken 
Martin Junckers hustru, Charlotte, får ett anonymt tips: Den fruktansvärda terrorattacken för sex månader sedan kunde ha undvikits.
Charlotte är grävande journalist och konfronterar Juncker, som utreder brottet, men han fruktar för både sitt eget och Charlottes liv om hon ger sig djupare in i frågan. Junckers gamla kollega Signe är mer benägen att hjälpa Charlotte, men hon har sina egna utmaningar att brottas med. När det visar sig finnas en koppling mellan terrorbrottet och ett lik som hittats i Kongelunden släpper Signe ändå alla sina personliga problem och satsar allt på att få fram sanningen.
Juncker befinner sig i Sandsted, plågad av mardrömmar efter sin fars död. När en av stadens advokater hittas mördad i stadsparken kastas han in i en omfattande utredning som också visar sig ha anknytningar till hans eget förflutna.


Författare: Kim Faber & Janni Pedersen
Titel: Satans sommar
FörlagModernista
Omdöme: 5 📕📕📕📕📕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar