lördag 4 maj 2019

Tillbaka till den lilla ön i havet - Jenny ColganJag brukar älska Jennys böcker men nu har jag läst Sommar på den lilla ön i havet och även del två, Tillbaka på den lilla ön i havet, tyvärr fångar ingen av de två böckerna mig fullt ut. 
Även om jag inte tycker de är dåliga, nej tvärtom, de fungerar riktigt bra som en lagom bra feelgoodbok och de är perfekta slö och slappar läsning i en skön solstol eller i hängmattan.
Dessutom är jag helt säker att de som väljer att läsa Jennys böcker vet exakt vad de ska få och så är det även med dessa böcker, du får lättsmält, mysig och charmig underhållning. 

Som vanligt lyckas författaren med fina och trovärdiga beskrivningar av en dramatisk miljö på den påhittade skotska ön och hon levererar också lite skotsk folksägnen, den om selkies, en varelse som både är säl och människa och som lever i havet. 

Tack Norstedts förlag för vinsten i er påsktävling.

Handling 
Flora har precis börjat återanpassa sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Bytet av ett myllrande London mot oändliga tomma stränder och vidunderligt vacker natur känns helt rätt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen går bra, hon har äntligen återförenats med sin något stökiga familj och har till råga på allt lyckats få sin urgulliga chef Joel att stanna på Mure med henne.

Men hur hon än försöker, verkar det omöjligt att komma sin nya kärlek in på livet. Varför håller Joel henne på en armlängds avstånd? Det blir inte lättare av att han behöver resa till New York titt som tätt i affärer.

Floras bästa vän Lorna har kärat ner sig i den lokala läkaren, Saif, som kom till ön efter flykten från Syrien. Han får kämpa hårt för att vinna öbornas förtroende samtidigt som han väntar på besked om vad som hänt hans familj som splittrades längs vägen. Inte ens lugnet på ön kan hjälpa mot de skakande nyheter han nås av, nyheter som kommer att förändra både hans och öbornas liv drastiskt.

Författare: Jenny Colgan
Titlel: Tillbaka till den lilla ön i havet
Utgiven av: Norstedts
ISBN: 9789113082707
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel:Uppläsare Kerstin Andersson

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar