torsdag 18 november 2021

Rubinkretsen - Martin G Ljungqvist

Mina tankar

Det här är en tankeväckande spänningsroman om matematik, teknik och kryptering och dess inverkan på samhället. En spänningsroman som inte innehåller något blodig och inte heller så mycket andra förskräckliga våldsamheter.
Dessutom är den inte direkt fylld av romantik eller passionerad kärlek. Nej den här boken handlar om pengar som försvinner och matematiska termer.

Jag måste erkänna att jag hade svårt att hålla fokus på storyn då det blev för mycket matematiskt resonemang som jag hade svårt att hänga med i. 
Men ända så fanns det en en spänning som gjorde att jag tog mig igenom boken.


Boken

När svenska storföretag och rika privatpersoner blir av med miljonbelopp blir polisen och IT-forensikern Roger Tross inblandad i vad som visar sig vara de största bedrägerierna i svensk historia. Polisen kan inte tro sina ögon när de upptäcker vart pengarna har tagit vägen. Oro sprids i samhället över att pengar plötsligt kan försvinna. I media debatteras det om att samhällsfunktionerna är hotade. Intrången fortsätter världen över och Roger tar hjälp av matematikern Julia Amborn. Tillsammans utforskar de ett av de största olösta matematiska problemen för att få stopp på de avancerade dataintrången.
Innan det moderna samhället kollapsar.

Titel: Rubinkretsen 
Författare: Martin G Ljungqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar