måndag 8 november 2021

Winsorknuten, Drottningens detektivbyrå - S.J Bennett


Mina tankar 

Det här är den första boken i en underbart finurlig deckarserie med Drottning Elizabeth II i huvudrollen som hemlig privatdetektiv.

Vilken mysig och härlig 
pusseldeckare som dessutom är berättad på det där lite långsamma och näst intill torra brittiska sättet. Men för den skull inte alls tråkig på något sätt.
Vilken häftig idé att låta drottning Elizabeth II agerar detektiv och lösa brott. Hon är vass i sina tankar, hon är skärpt och otroligt smart. En liten mystant som även tar oss med i det vardagliga livet.

En härlig bok för oss som gillar lite stillsamma pusseldeckare där det finns små rara brott som vi får ta del av och de små pusselbitarna som ska läggas till varandra är riktigt bra planerade.

I den här berättelsen får vi många härliga miljöbeskrivningar och spännande karaktärer. Och allt är så typiskt brittiskt med allt vad det innebär. Me like!
Ser fram emot att läsa nästa del i serien.


Boken 
Det är vår 2016 och Drottning Elizabeth är på Windsor för att förbereda inför sin 90årsdag, men allt avstannar när en gäst hittas död en morgon i ett av slottets sovrum. Allt pekar på att den unge ryske pianisten hängt sig, men Windsorknuten på slipsen får MI5 att fatta misstankar. Drottningen lämnar undersökningen till dem, i alla fall tills hon noterar att deras undersökning leder dem åt fel håll. Med hjälp av biträdande privatsekreterare Rozie Oshodi börjar Drottningen själv att nysta i fallet, i största hemlighet såklart, men snart är duon något på spåren och Drottningen är inte den som lämnar något ouppklarat.

Tack för recex

Författare: 
S.J Bennett 
Titel: Winsorknuten, Drottningens detektivbyrå 
Förlag: Bokförlaget Forum
Omdöme: 4 📕📕📕📕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar