söndag 14 november 2021

En storm i juletid - Camilla Davidsson

Mina tankar
En charmig bok där sidorna fladdrar förbi i en salig fart. Den kanske inte levde upp till mina förväntningar som var väldigt höga efter att ha läst trilogin om familjen Bergendal.

Den här är betydligt ytligare och ganska lam med en huvudperson som känns mer hysterisk, fjantig och betydligt yngre än den karaktär hon är. Jag saknar lite driv och det blir en del upprepningar som känns onödiga.

Sedan saknar jag nog lite mer av det juliga som jag även hade förväntat mig när en bok kallas julroman.
Men som alltid det jag kanske inte är stormförtjust i kanske du tokälskar och visst har den sina ljusglimtar och härliga scener, så läs och bilda dig en egen uppfattning om boken.

Har även lyssnat emellanåt och kan verkligen rekommendera det. Gunilla Leining läser fantastiskt bra.


Gunilla Leining -  Storytel

Boken
Första advent står för dörren och hela Stockholm förbereder sig för den stundande högtiden. Vanligtvis älskar Alice allt gnistrande pynt och alla ljusdekorationer, men inte i år. Hon har svårt att komma över det stora svek hon utsattes för julen innan och har dragit sig undan i en liten andrahandslägenhet på Mariaberget på Södermalm.
För att hanka sig fram hjälper hon aspirerande författare med deras bokmanus, fjärran från den lysande framtid hon en gång varit spådd. När Alice kontaktas av Samuel Engman, en omtalad deckarförfattare, angående hans nya manus, tackar Alice mot sin vilja ja till uppdraget, eftersom bankkontot är tomt. Samarbetet går trögt till en början, och till råga på allt blir Alice hela tiden störd ? av den lilla flickan Poppy och av katten Confucius, vars excentriska ägarinna gör allt för att locka ut Alice ur ensamheten.

I takt med att julen närmar sig mjuknar Alice, men klarar hon att lägga förra vinterns svek åt sidan och börja lita på människor igen?

Titel: En storm i juletid
Författare: Camilla Davidsson
Omdöme: 3 🔆🔆🔆

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar